Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van AM? Ontdek het tijdens onze masterclass!

Nu het duidelijk is dat additive manufacturing (AM) potentieel heeft voor de productie van hoogkwalitatieve stukken, is het belangrijk dat bedrijven deze technologie leren kennen, om ze succesvol toe te passen. Het is hierbij zeer belangrijk het ontwerp aan de technologie aan te passen. Tijdens de masterclass 'Design for Additive Manufacturing' op 19 en 20 mei en 11 juni biedt Sirris u kennis en inzicht, nodig om componenten specifiek voor AM te ontwerpen. Zo kunt ook u ten volle de voordelen ervan benutten.

AM wordt al lang standaard ingezet voor het bouwen van prototypes, maar vindt daarnaast ook meer en meer toepassingen in functionele onderdelen. Om AM succesvol toe te passen is het cruciaal de nodige kennis over de verschillende technologieën in huis te hebben. Deze masterclass biedt u een uniek inzicht in zowel het potentieel als de beperkingen van additive manufacturing als productietechnologie.

Hoe gaan we te werk?

  • We doorlopen een volledig ontwerpproces en kijken bij elke stap welke kennis u nodig heeft om AM succesvol te implementeren.
  • We verdiepen ons in meer dan tien verschillende AM-technieken, met alle voor- en nadelen uitgelegd.
  • We bekijken het bredere kader waarbinnen AM past en belichten een resem aan praktische ontwerpregels, design tools en andere tips & tricks.

Eigen proof-of-concept

  • Tijdens de masterclass werken we aan een case, die elke deelnemer uit zijn eigen bedrijf of werksituatie meebrengt.
  • We herontwerpen een van uw eigen producten of componenten voor productie met AM.
  • Een nieuw ontwerp wordt geproduceerd in PA op de Sirris-machines als een proof-of-concept (inbegrepen in de prijs).

Door deze masterclass krijgt u een breed en gedetailleerd beeld van de AM-technologieën, hun mogelijkheden en beperkingen. Door inzicht te krijgen in de verschillende AM-technologieën zult u een gefundeerde vergelijking kunnen maken tussen AM en de traditionele productiemethodes. Zo zult u case per case kunnen bekijken welke productiemethode het best is voor u.

Wilt u erbij zijn? Programma, inschrijvingsmogelijkheid en andere praktische info vindt u hier !