Nieuwe coating infrastructuur voor afwerken en functionaliseren van 3D-geprinte producten

Bij additive manufacturing, beter bekend als 3D-printen, gebeurt de productopbouw in lagen. Daardoor is het oppervlak vaak erg ruw. Polijsten en coaten zijn dus nodig. De grillige vormen van complexe producten – hoofdzakelijk in kunststof of metaal – vergen echter meestal een manueel en dus arbeidsintensief afwerkingsproces. Met zijn nieuwe coatinginfrastructuur wil Sirris hier verandering in brengen.

De vraag naar productie van kleine series functionele AM-producten voor industriële en consumententoepassingen neemt stelselmatig toe. Om aan de stijgende vraag te voldoen, zijn een hogere en constante oppervlaktekwaliteit onontbeerlijk, net zoals behandelingen om oppervlakken aan te passen aan de specifieke gebruiksomgeving. Met de gebruikelijke manuele nabewerkingsprocessen en decoratieve coatings is dat echter onhaalbaar. Ook het hoge kostenplaatje staat een grootschalige uitrol in de weg.

Nieuwe spuitcabine met robot

Met zijn gloednieuwe coatinginfrastructuur – een investering van 400.000 euro – wil technologiecentrum Sirris deze obstakels uit de weg ruimen. Het Smart Coating Application Lab in Diepenbeek kreeg er een nieuwe spuitcabine bij om prototypes en kleine series van grote stukken voor te behandelen, te coaten en te curen.

Om zowel constante hoge kwaliteit als kostenefficiënte productie te garanderen, wordt het volledige proces geautomatiseerd met behulp van een demonstratierobot . Deze flexibele robot is uitgerust met een leren-door-demonstratiefunctionaliteit . Dat betekent dat hij slechts minimale programmatie nodig heeft en nadoet wat de operator hem toont.

Automatisatie van het volledige coatingproces

In het lab gaat Sirris, samen met een aantal Belgische en Duitse bedrijven en kenniscentra, onderzoeken hoe coatings ruwe oppervlakken kunnen wegwerken zodat het dure en arbeidsintensieve manueel polijsten niet meer nodig is. Tegelijkertijd voegen de coatings nieuwe functionaliteiten toe aan het product: chemische bestendigheid, antimicrobiële eigenschappen, kras- en slijtvastheid, een lage wrijvingscoëfficiënt enzovoort.

Standaardcoatingformuleringen zullen waar nodig worden aangepast om de gewenste eigenschappen te integreren binnen de state-of-the-art coatingtechnologie. Naast de eigenlijke coating zijn ook verschillende voorbehandelings- en curingtechnieken geïntegreerd in het proces. De voorbehandeling verzekert een goede hechting van de coating en is afhankelijk van de gebruikte materialen. Hetzelfde geldt voor de curing achteraf: afhankelijk van de coatingformulering wordt hiervoor warme lucht, infrarood- of UV-licht gebruikt.

Toptechnologie binnen handbereik van kmo’s

De ambitie van Sirris? Coating toegankelijker maken voor maakbedrijven in het algemeen en kmo’s in het bijzonder. Bedoeling is om verschillende industrierelevante generieke cases op te zetten en vanuit de eisen van de deelnemende bedrijven de beste technieken en procedures te ontwikkelen voor polymeren en metalen. De deelnemers valideren het resultaat en de toepasbaarheid ervan in hun kmo-omgeving. Op die manier zal niet alleen het aantal functionele toepassingen voor AM-producten aanzienlijk verbreden, op termijn kunnen Belgische bedrijven ook nieuwe markten aanboren.

 Officiële opening op 12 april

Op 12 april wordt de nieuwe infrastructuur in het Smart Coating Application Lab in Diepenbeek officieel geopend.  Naast livedemonstraties van de diverse functionaliteiten van de robot zullen in de spuitcabine onder meer 3D-geprinte componenten worden gecoat. Wenst u aanwezig te zijn op het openingsevent?

Klik hier voor meer info en het inschrijvingsformulier.