Nieuw: zoeken naar chemische structuren in PATENTSCOPE

Een nieuwe functie stelt gebruikers van PATENTSCOPE in staat octrooidocumenten op chemische structuren te doorzoeken. Deze functie herkent de namen van chemische verbindingen of hun structuren op basis van de in de aanvragen opgenomen afbeeldingen.

PATENTSCOPE is de database van de WIPO, de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom. Hij biedt toegang tot internationale (PCT-)octrooiaanvragen. Er kan worden gezocht op kernwoorden, op de naam van de octrooiaanvrager, op categorie binnen de internationale classificatie voor octrooien en via nog tal van andere zoekcriteria in meerdere talen. 

Sinds kort kan ook worden gezocht op de namen van chemische verbindingen in de octrooiteksten en kan de structuur van die verbindingen worden herkend op basis van de in de teksten opgenomen afbeeldingen. 

De zoekactie wordt toegepast op de vermelde formules. Er wordt gezocht in de velden titel, samenvatting, conclusie en beschrijving. 

Er zijn drie manieren om te zoeken:

  • Uploaden van de structuur van de chemische verbinding in de formaten png, gif, tiff, jpeg …
  • Converteren van de structuur op basis van de naam van de chemische verbinding: handelsnaam, CAS, Inchi, InchIkey, SMILES …
  • Bewerken van de structuur op basis van een zeer intuïtieve tool waarmee de structuur kan worden getekend of gewijzigd.

In september 2017 omvat PATENTSCOPE 51 nationale/regionale collecties bovenop de PCT-aaanvragen.

Bron

 

Klik hier voor meer informatie over de IP-diensten van Sirris.