Nichespeler Surtechno zet in op grootse coatingoptimalisaties

Surtechno uit Overpelt is specialist in de optimalisatie en herstelling van spuitgietmatrijzen. Om zijn klanten snellere doorlooptijden te kunnen bieden, ontwikkelt het bedrijf een reeks smart coatings. Sirris zorgt daarbij voor de nodige R&D-ondersteuning. 

Surtechno telt zo’n 35 personeelsleden. Het bedrijf is vooral een nichespeler. Toch mag het heel wat grote industriële spelers tot zijn klanten rekenen, net omwille van die specialisatie. “We groeperen tal van expertises die grote bedrijven moeilijk zelf kunnen opbouwen”, legt Mark Kerkhofs, CEO van Surtechno, uit. 

Een laag aan innovatie 

Een klein personeelsbestand dat een groot aantal klanten moet bedienen … Dat betekent vaak dat er - behalve tests in het bedrijfseigen labo - weinig ruimte overblijft voor innovatie. Mark Kerkhofs: “Daarom ondersteunt Sirris ons bij het verifiëren van belangrijke kwesties en prangende vragen die wij in de praktijk ervaren. Zo kunnen we onze praktische kennis wetenschappelijk onderbouwen en specifieke optimalisaties adviseren aan onze klanten. Bovendien houden we zo ook de vinger aan de pols van de coating-wereld.” 

Sirris sprak met Marc Kerkhofs tijdens de eerste roadshow van het Smart Coating Application Lab. In deze video vertelt hij hoe Surtechno kan blijven innoveren dankzij de ondersteuning van Sirris.

Tags: