Neem deel aan onderzoek rond thermoformeerbare hardcoats

Thermoformeerbare hardcoats zijn al geruime tijd beschikbaar en bieden enkele interessante voordelen, maar worden nog maar weinig toegepast. Sirris wil een onderzoek starten om nog bestaande problemen te verhelpen. Ook u kunt hieraan meewerken! 

Krasvaste, transparante coatings voor kunststoffen, vaak ook hardcoats genoemd, beschermen het oppervlak van kunststofproducten tegen mechanische verwering en houden het uitzicht langer mooi en glanzend. Wegens het uitgebreide toepassingsgebied van kunststofproducten, vormen dergelijke coatings een nog steeds groeiende markt. 

Bij producten gemaakt met spuitgieten, wordt de coating meestal achteraf aangebracht via opspuiten, dompelen of vloeicoaten. Maar er bestaan ook folies waarop reeds een harde coating zit, die in de matrijs geplaatst worden en via 'achterspuiten' aangebracht worden. Met deze techniek worden coatingkosten achteraf uitgespaard. 

De techniek en zijn voordelen

Kunststofproducten worden ook veelvuldig geproduceerd via thermoformeren, waarbij een vlakke plaat verwarmd wordt en via een pers of een vacuümproces in een matrijs de gewenste vorm krijgt. Bij het thermoformeerproces bestaat de mogelijkheid te vertrekken van een plaat waarop de hardcoat reeds is aangebracht. Deze manier van werken laat significante kostenbesparingen toe, omdat vlakke producten gemakkelijker te coaten zijn dan 3D-producten. Bovendien vereenvoudigt dit het productieproces bij de kunststofverwerker, omdat het product niet meer gecoat moet worden na thermoformeren. 

De op voorhand aangebrachte hardcoat moet dan wel thermoformeerbaar zijn en hiervoor worden twee technologieën gebruikt. In het eenvoudigste geval gebruikt men een hardcoat die door de warmte van het proces zacht en vervormbaar wordt, zoals de kunststof zelf. In het tweede geval gebruikt men een coating die in twee stappen uitgehard wordt. Na het aanbrengen van de coating op de vlakke plaat, wordt deze licht verwarmd om solventen of water te verwijderen en een vaste coating te bekomen. Maar de coating is nog niet volledig gepolymeriseerd, zodat hij nog goed vervormbaar is. Na thermoformeren van plaat en coating, wordt de coating volledig uitgehard, meestal door middel van uv-straling. Dit type coatings worden vaak dual-cure coatings genoemd. 

Uitdagingen

Thermoformeerbare hardcoats hebben echter toch nog beperkingen die het algemene gebruik in de weg staan: hun hardheid en krasbestendigheid moeten nog onderdoen voor die van gewone hardcoats en ze beperken soms het thermoformeerproces. 

Daarom wil het Smart Coatings Application Lab van Sirris een onderzoek starten om thermoformeerbare hardcoats meer ingang te doen vinden in de industrie. Dit onderzoek is gericht is op:

  • het verbeteren van verwerkbaarheid en vervormbaarheid in het thermoformeerproces,
  • het verhogen van hardheid en krasbestendigheid,
  • het incorporeren van andere eigenschappen zoals glanzend of mat, antistatisch, easy-to-clean, antibacterieel, barrièrewerking, of decoratief. 

Om het onderzoek te starten en goed te laten aansluiten op de noden en vragen van bedrijven willen we rekenen op de industrie. Behoort uw onderneming tot de bedrijven die kunststoffen verwerken (thermoformeren), producenten van kunststofplaten, of coatingbedrijven en heeft u interesse om mee te werken aan dit onderzoek? Neem dan zeker contact op met Walter.Lauwerens@sirris.be

(Bron foto: Vitalo Industries, Meulebeke)

Tags: