Neem deel aan Europees onderzoeksproject over verlijmen

De uithardingstijd is vaak een knelpunt voor het gebruik van verlijmingstechnologieën, vooral maar niet alleen voor productieprocessen met een hoog volume. Bijvoorbeeld, wanneer een verlijmde component naar andere zones van de productiesite getransporteerd moet worden, dient men snel toch al minstens hanteringssterkte te bereiken, ook voor productietoepassingen met een laag volume. Anderzijds vragen gebruikers van verlijmingstechnologieën meer en meer “de-bonding on demand” functionaliteiten voor de recyclage aan het einde van de levensduur maar vooral ook voor het herstellen/vervangen van onderdelen tijdens de nuttige levensduur van het systeem. 

Met het nieuwe Europese collectieve onderzoeksproject “Fast and Stable Adhesive Curing with De-bonding Option” willen we de nodige kennis opbouwen om de toepassing van hoogfrequente veldtechnologieën te ontwikkelen en te optimaliseren om op die manier de uithardingsstap (van warmte-uithardende lijmen) te versnellen en om wanneer nodig (einde van levensduur en voor herstellingen) het verzwakken van de verlijming (de-bonding) mogelijk te maken. 

Geïnteresseerd in meer informatie of om deel te nemen aan dit project? Gelieve contact op te nemen met Jacky Lecomte (jacky.lecomte@sirris.be) of Stijn Pauwels (stijn.pauwels@flandersmake.be).