Patrick Cosemans
Bram Cloet

Het NewSkin-project beoogt de oprichting van een 'Open Innovation Test Bed' (OITB) om technologieën, middelen en diensten te verstrekken voor de invoering van een reeks innovatieve processen om producten op nanobasis te vervaardigen, alsook de testcapaciteiten om de kenmerken van nanoverrijkte producten aan te tonen. Tijdens de projectuitvoering zullen er vier open oproepen voor bedrijven zijn om gratis toegang te krijgen tot de OITB-diensten. Sirris neemt aan het project deel met zijn klimaatkamer met ijstestopstelling voor deze showcases.

Hilde Krikor
Olivier Gramaccia

Elk jaar in mei neemt de elite van de Belgische life sciences gemeenschap deel aan Knowledge for Growth, de jaarlijkse professionele conferentie van flanders.bio in Gent. Hier zijn besluitmakers uit de biotech, farma en medtech, landbouw en chemische industrie aanwezig, naast investeerders, universiteiten, toonaangevende onderzoeksinstellingen, beleidsmakers en competence providers. Ook Sirris zal er zijn: woon het event samen met ons bij op 18 en 19 mei 2022!

Hilde Krikor
Olivier Gramaccia

Anno 2022 gaat er heel wat aandacht naar neurotechnologie en neurowetenschappen. Zowat dagelijks worden zowel in de industrie als academische wereld nieuwe toepassingen ontdekt. Op 27 april toont MINDSEED van NeuroTech Leuven geïnteresseerden de state of the art in dit domein en vormt een schakel voor experts ter zake. Ook Sirris is van de partij!

Olivier Malek
Eddy Kunnen

Een recent onderzoek boog zich over ultrasnel laserbewerken van keramiek uit zirkonium-/aluminiumoxide nanocomposiet, het huidige standaard materiaal voor keramische lagercomponenten in orthopedie. Onder experimentele omstandigheden werd de zirkoniumoxidefase selectief verwijderd via ablatie, terwijl de aluminiumoxidefase intact bleef. Dit opent nieuwe perspectieven voor selectieve oppervlaktebehandelingen.

Patrick Cosemans
Ozlem Ceyhan Yilmaz

Het nieuwe Europese project NewSkin, waaraan ook Sirris deelneemt, verdiept zich in het potentieel van nanogebaseerde oppervlakken voor industriële en consumentenproducten.

Eddy Kunnen

Ledverlichting breekt momenteel door in verschillende takken van de lichtindustrie. Dit type verlichting is krachtig, zuinig en kent beperkte afmetingen. Voor een efficiëntere productie ervan kan gebruik gemaakt worden van de femtoseconde-lasertechnologie.

Eddy Kunnen
Olivier Malek

Op zoek naar een techniek om zeer kleine structuren te realiseren? De laserpulsduur van de femtoseconde-lasertechnologie is zo kort dat het material niet de tijd krijgt om op te warmen en direct verdampt, zodat geen opstaande randen ontstaan.

Olivier Malek

Sirris en de KU Leuven zijn een samenwerking aangegaan om een nieuwe toepassing van zijn textureringstechnologie met femtosecondelaser te ontwikkelen op het gebied van keramische prothesen, zoals tandimplantaten.

Joey Bosmans

Om materialen te beschermen tegen inwerking van roest, schimmel of vuil kunnen coatings worden ingezet. Nanex Company, producent van beschermende producten, ontwikkelt en verbetert daarom samen met het Sirris Smart Coating Lab bestaande productformulaties en maakt hierbij gebruik van nanotechnologie.

Walter Lauwerens

Nanotechnologie kent vele toepassingsgebieden, van consumentenproducten tot medische toepassingen en van energiebronnen tot waterzuivering, en biedt daardoor maatschappelijke en economische kansen. Daarom organiseert het Nederlandse Innovatiehuis MKB op 30 maart een event rond dit thema. Ook Sirris verleent haar medewerking.