Miniaturisering vormt een heuse uitdaging voor de Healthcare-sector. Sirris ondersteunt een bedrijf bij de ontwikkeling van een fluïdisch microsysteem voor een uiterst betrouwbare bloedanalyse aan het ziekbed van de patiënt.

Hoe de ontmoeting tussen de ingenieur en de bio-medicus kan leiden tot oplossingen in de gezondheidssector.

Ultrasonic Moulding verlegt de grenzen van het klassieke spuitgieten en biedt eindeloze mogelijkheden voor de productie van complexe, geminiaturiseerde onderdelen.

Het Naamse Coris BioConcept heeft een nieuw, volledig geautomatiseerd platform voor medische diagnose gelanceerd. Dit soort van draagbaar lab is niet groter dan een kantoor-pc en kan stalen aangebracht op vloeistofchips analyseren. Om de chip voor biomedische analyse met microkanalen van een fractie van een millimeter te realiseren, deed het bedrijf een beroep op de expertise van het SMALL-Lab.

Sinds 2011 kunnen bedrijven terecht bij het Sirris Microfabrication AppLication Lab (SMALL), om het potentieel van microfabricage en miniaturisatie te ontdekken. Het machinepark werd recent verder uitgebreid, waardoor de mogelijkheden van het lab nu een volledige keten van microfabricage omvatten. Het lab is daarnaast betrokken in tal van projecten en kan zo snel inspelen op opduikende trends. Dit steeds in nauwe samenwerking met de industrie en partners.

Sirris is er recent in geslaagd om met haar hoogprecieze freesmachine microtexturen aan te brengen op (roestvast) staal en titanium oppervlakken. Deze microstructuur laat toe, om net zoals we bij het lotusblad zien in de natuur, het oppervlak waterafstotend te maken.

Sinds maandag 6 oktober loopt de Week van de Miniaturisatie op de Sirris-site in Seraing. Het evenement kreeg tot nu tot nu toe niet minder dan 100 bezoekers over de vloer. Naast het live gebeuren, staat er een en ander online op het programma, om wie deze week niet aanwezig kan zijn, toch de kans te geven deel te nemen.

Hoe zet je een micropatroon op je producten of voorzie je ze van micro-elektronica? Aerosol jet printing is het antwoord! Om deze innovatieve technologie en zijn vele voordelen beter bekend te maken, organiseert Sirris Microfabrication AppLication Lab (SMALL) enkele speciale demosessies op 7 oktober, tijdens de Week van de Miniaturisatie (6 - 10 oktober 2014).

Wetenschappers ontwikkelen een assemblagesysteem geïnspireerd op de manier waarop een spin de basisdraden van haar web fixeert met dunne draadschijven.