Pieter Beyl
Thierry Coutelier

Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Dankzij slimme geconnecteerde producten worden nieuwe oplossingen gerealiseerd voor bedrijven en voor gebruikers. Maar wat verstaan we nu precies onder smart products of 'slimme geconnecteerde producten'? Wij zien alvast drie essentiële elementen: het product is geconnecteerd, slim en creëert toegevoegde waarde.

Tania Drissen
Gert Heirman
Hilde Krikor

Voor spuitgieters, matrijzenmakers en fabrikanten van slimme producten die hun markt willen uitbreiden naar de medische wereld start een nieuw project: Sirris brengt, met de ondersteuning van flanders.healthTech, microproductie, slimme automatisatietechnologie en ontwikkelingsmethodes versneld binnen het bereik van Vlaamse bedrijven, voor de ontwikkeling van diagnostische, point-of-care testapparatuur.

Pieter Beyl

U bent aan het uitzoeken op welk slim productidee uw bedrijf wil inzetten? U heeft een idee, maar weet niet of dit voldoende waarde levert voor klanten? De masterclass 'Teken uw strategie uit rond slimme producten' helpt u met een aanpak om tot waardevolle ideeën te komen die aansluiten bij uw bedrijf en beoogde markt.

Pieter Beyl

Als productbouwer kan je vandaag niet meer om slimme producten en IoT heen kijken. Heel wat bedrijven zitten met ideeën maar lopen vast in de vele mogelijkheden en onzekerheden. Om bedrijven hierbij te helpen ontwikkelen we tools om sneller tot een sterker slim productidee te komen. Tijdens een webinar op 25 januari kan u hier meer over te weten komen.

Pieter Beyl

Heel wat bedrijven die fysieke producten bouwen zijn zich meer en meer bewust van het potentieel van slimme(re) producten en het internet-of-things, en bekijken wat dit voor hun product en bedrijf kan betekenen. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Gert Heirman

Hyperspectrale beeldvormingssystemen (HSI) waren gedurende een groot deel van de voorbije drie decennia sinds de ontwikkeling ervan samengesteld uit diverse volumineuze componenten. De voorbije paar jaar zijn deze systemen in die mate in grootte en gewicht afgenomen dat kleinere, draagbare en lichte camera’s voor onbemande luchtvaartuigen courant zijn geworden.

Gert Heirman

Hyperspectrale beeldvorming (HSI) is een passieve, niet-invasieve techniek die gereflecteerd licht detecteert. HSI combineert de hoogspectrale informatie van de camera met artificiële-intelligentiesoftware om eigenschappen in de ruimtelijke beelden te analyseren en te detecteren. Dankzij het potentieel van deze beeldvorming blijven de toepassingsmogelijkheden ervan almaar toenemen.

Pieter Beyl

Heel wat bedrijven die hun producten slim en geconnecteerd willen maken, zijn op zoek naar de juiste ontwikkelaanpak. Een gouden handleiding bestaat niet. Sirris heeft samen met Fraunhofer IEM en met de steun van VLAIO een collectief onderzoeksproject AddSmart opgezet om een concrete aanpak uit te werken die bedrijven op weg helpt bij de conceptuele ontwikkeling van hun slim geconnecteerd product.

Pieter Beyl
Bas Rottier

Recent publiceerde Sirris ter afsluiting van het WatSlim-project een wegwijzer rond slimme geconnecteerde producten in de vorm van een e-book. Deze wegwijzer komt tegemoet aan de vragen en noden waarmee productbouwers kampen tijdens de ontwikkeling van dergelijke producten.