Jakob Kesteloot

Het Internet of Things (IoT) kan kmo's helpen om hun efficiëntie te verhogen en een wendbare productie te bereiken. Onlangs kreeg ik als IoT-expert de kans om mijn visie hierop te delen met het DIH² Network, een netwerk dat fabrieken wil versnellen door middel van robotica.

Tania Drissen
Denis Vandormael

Vandaag moeten producten steeds kleiner en slimmer zijn, de ontwikkeling en productie steeds sneller, terwijl kosten beperkt moeten blijven. Ook een sector als medische diagnostiek ontsnapt er niet aan en moet snelle, goedkope, naast de patiënt uitgevoerde diagnostische testen kunnen aanbieden. Wil u starten met dergelijke ontwikkeling, dan kan u rekenen op de steun van Sirris en Medvia.

Pieter Beyl

U wilt een IoT-oplossing realiseren rond uw product of gewoon een beter zicht krijgen op wat dit vergt aan technologische ontwikkeling? Sirris helpt u graag op weg.

Pieter Beyl

Alvast niet door uw idee te laten liggen of meteen aan het bouwen te slaan. De masterclass 'een werkend businessmodel vinden voor uw slim product' helpt u met een beproefde aanpak en tips om de slaagkansen van uw businessidee te verhogen.

Pieter Beyl

Iedereen ziet de evolutie naar meer digitale technologie in producten om ze 'slimmer' te maken. Maar hoe gaat u daar als bedrijf nu succesvol mee aan de slag? Laat u inspireren door het verhaal van scale-up bedrijf Shayp!

Pieter Beyl

Steeds meer productbouwers zetten in op slimme producten en IoT. Nog heel wat bedrijven lopen echter vast met hun ideeën in de vele mogelijkheden en onzekerheden. Om bedrijven hierbij te helpen, bouwen we ondersteunende tools en begeleiding uit om sneller tot een sterker slim productidee te komen. Tijdens een webinar op 7 februari komt u hierover meer te weten.

Anna Hristoskova
Nicolás González-Deleito
Annanda Rath

Met slimme geconnecteerde producten kunnen we de werking en het onderhoud optimaliseren, de veiligheid garanderen, de kosten drukken, duurzamer gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen, enz. Door hun ontwerp evolueren slimme geconnecteerde producten sneller dan hun klassieke tegenhangers. Ook uw bedrijf kan, met wat hulp van Sirris, voordeel halen uit het 'slim maken' van uw productaanbod.

Pieter Beyl
Thierry Coutelier

Bedrijven die een smart product willen ontwikkelen, moeten bij het maken van de business case een realistisch beeld hebben van de kosten voor ontwikkeling en productie en operationele kosten om tot een beslissing te komen.

Pieter Beyl
Thierry Coutelier

Heel wat bedrijven worstelen met het opstellen van een goede business case voor hun smart product. Een oplossing vinden die een reële nood van de klant beantwoordt en voldoende waarde levert, blijkt niet zo gemakkelijk. Vooral als je kosten om de oplossing te ontwikkelen en aan te bieden binnen de perken wil houden.

Pieter Beyl
Thierry Coutelier

Technologische innovatie van producten kan een manier zijn om concurrenten een stap voor te blijven. Maar dan moet ze wel steunen op een duidelijke en onderbouwde visie. Die visie hoeft niet noodzakelijk te leiden tot de ontwikkeling van smart products. Maar bedrijven moeten zich wel tijdig afvragen wat smart products voor hun business en voor hun klanten kunnen betekenen.