Sensortechnieken en controle zijn essentieel om uw producten slimmer en autonomer te maken, en zijn daarom het thema van de Mechatronics 4.0 Masterclass V ‘Best practices toward robust sensing & control of your system', op 20 juni.

Sirris helpt een onderneming om de lenzen van mini-camera’s te motoriseren voor de sturing op afstand van de beelden.

Na iets meer dan een jaar na de opening van het applicatielab van Sirris in Kortrijk is ook de uitwerking van de R&D-pijler rond de onderzoeksinfrastructuur, die vanuit de KU Leuven in Brugge wordt opgezet, gestart. Hiermee is het Machinebouw- en Mechatronicacentrum klaar om deze industriële cluster op een nog hoger niveau te tillen.

Op 3 maart vond de feestelijke opening plaats van de achtste Sirris-vestiging in de gebouwen van UGent, campus Kortrijk. De focus zal er liggen op flexibele automatisering van assemblage, om concrete technologieapplicaties, onder meer in het kader van Factories of the Future en Industrie 4.0, beschikbaar te maken voor de machinebouw- en mechatronicabedrijven in West-Vlaanderen en daarbuiten.

Sirris en POM West-Vlaanderen openen op 3 maart een applicatielab om concrete technologieapplicaties in het kader van Factories of the Future en Industrie 4.0 beschikbaar te maken voor lokale West-Vlaamse en tegelijk voor alle Belgische bedrijven. Deze site, de achtste vestiging van Sirris, vormt de eerste stap naar de realisatie van het West-Vlaamse plan van de ‘Fabrieken voor de Toekomst’ voor Machinebouw en Mechatronica.

Om concrete technologieapplicaties, onder meer in het kader van Factories of the Future en Industrie 4.0, beschikbaar te maken voor de industrie opent Sirris op 3 maart haar achtste vestiging in Kortrijk. De focus zal er liggen op machinebouw, mechatronica en assemblage. Hier lichten we alvast een tip van de sluier, van wat u bij de opening (en daarna) zoal mag verwachten!