Mechanische verbindingen geven producten toegevoegde waarde

Een combinatie van verschillende materialen kan de gepaste oplossing bieden om producten met een grotere toegevoegde waarde te realiseren. Hoe pak je dit aan? Op 20 februari organiseren Sirris, BIL, Agoria en Flanders Make een seminarie rond het thema 'mechanisch verbinden'.

Wat mag u verwachten tijdens dit even? Via twee presentaties geven we u een beter inzicht in de materie en in de praktijk.

In de eerste presentatie wordt een totaalaanpak besproken voor innovatief mechanisch verbindingsontwerp: van een systematische selectiestrategie voor mechanische verbindingen, over hybride verbindingsontwerp met numerieke-experimentele tools, tot het voorspellen en experimenteel valideren van de structurele integriteit van het verbindingsontwerp.

Tijdens de tweede presentatie zal Beluma een praktijkvoorbeeld bespreken en u meenemen in het maakproces van modulaire slaapunits, waarbij bewust werd gekozen voor het gebruik van blindklinknagels in plaats van een klassieke lasconstructie.

Interesse? Schrijf u hier in voor ons seminarie op 20 februari!

Dit seminarie vindt plaats in het kader van het project 'Multi Material Joining' waarin Sirris, Agoria, Flanders Make en BIL samenwerken.