Materials 2015 focust op eigenschappen, toepassingen en oplossingen

De vakbeurs Materials op 22 en 23 april 2015, een organisatie van Mikrocentrum, kent een praktijkgerichte opzet, gebaseerd op de drie pijlers 'properties - applications - solutions'. Voor diepgang zorgen keynote­-lezingen over materiaaltrends en praktijkverhalen over materiaaltoepassingen. Ook Sirris zal aanwezig zijn met twee presentaties.

Naast (nieuwe) materialen en materiaaleigenschappen komen op Materials 2015 heel wat materiaaltechnieken aan bod, zoals specialistische bewerkingen, warmtebehandelingen, omvormtechnieken, oppervlaktetechnieken en verbindingstechnieken. Deze technieken maken gepaste oplossingen voor de gewenste functionaliteiten mogelijk. Denk aan lichtgewicht materialen die voor zowel de automotive-industrie als de lucht- en ruimtevaart van groot belang zijn.

Verder is er op de beursvloer veel aandacht voor oplossingen van allerlei ‘materiaaluitdagingen’, zoals corrosie, hechting, temperatuurbestendigheid, hergebruik, recycleerbaarheid, slijtvastheid, wrijvingsweerstand, uv-bestendigheid en vervormbaarheid. Tot slot komen onderwerpen als analysetechnieken, schaarste en schade-onderzoek aan bod.

Drie pijlers

De inhoudelijke pijlers worden belicht vanuit verschillende toepassingsgebieden, waardoor een interessante kruisbestuiving kan optreden. Dat kan bezoekers inspireren en nieuwe inzichten opleveren. Het event richt zich tot productontwikkelaars, constructeurs en engineers.

De drie pijlers zijn ook doorgetrokken naar het lezingenprogramma. Naast wetenschappelijke keynote-lezingen over materiaaltrends zijn er praktijkverhalen over succesvolle materiaaltoepassingen en -bewerkingen. Er zijn ruim veertig lezingen van onafhankelijke experts en exposanten voorzien. Verder zullen er live-demo’s en themapleinen zijn. Ook Sirris zal aanwezig zijn met een stand (nr. 29) en smart-materials-expert Olivier Gramaccia zal een presentatie geven over 'Hardware Design - the Internet of Things'. Als specialist in additive manufacturing zal Stijn Lambrechts een lezing geven over '3D printing applications in aerospace'.

Deze gratis beurs vindt plaats op 22 en 23 april 2015 in het  NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven (Nederland). Meer info vindt u hier.