Door het verstevigingsmechanisme van de silicium-gelegeerde gietijzersoorten en toevoeging van perliet-stabiliserende elementen te combineren kon een gietijzersoort ontwikkeld worden die niet meer de belangrijkste negatieve eigenschap van Si-gelegeerd gietijzer bezit: een bros breukgedrag bij schokbelastingen.

‘Flow-coating’ is ideaal om werkstukken met een complexe geometrie van een coating te voorzien. De techniek biedt enkele interessante voordelen tegenover andere coatingtechnieken.

Functionele oppervlakken geven producten een toegevoegde waarde, waardoor die concurrentieel sterker staan. Deze kunnen bereikt worden via coatings, structureren of een combinatie van beide technieken. De mogelijkheden zijn enorm. Sirris toont u dit potentieel in een nieuw e-book dat u nu kunt downloaden.

Welke verschillende kunststoffen kunnen via welke technologie met elkaar verbonden worden? Hoe las je staal aan aluminium? En hoe spaar je geld door verschillende materialen te verbinden? Op 28 juni krijgt u op deze en vele andere vragen antwoord tijdens een inspirerende sessie rond ontwerpen met en verbinden van ongelijksoortige materialen. U kunt eigen ideeën of cases aanbrengen.

Sirris helpt JTEKT Torsen zijn producten te optimaliseren dankzij een betere beheersing van de materialen en van hun lay-out.

Nieuwe ontwikkelingen ontstaan uit de vraag naar duurzamere, kwalitatievere coatings die functionaliteiten combineren. Het gebruik van nieuwe materialen in verschillende sectoren en de strengere regelgevingen rond gebruik van schadelijke grondstoffen zorgen ervoor dat coating- en verffabrikanten hun formuleringen regelmatig moeten aanpassen. Om nieuw ontwikkelde samenstellingen correct te kunnen evalueren, is het cruciaal deze te testen via methodes afgestemd op zowel coating als ondergrond.

Sirris richt op vraag van de gieterijen en hun afnemers een cursus gieterijtechnologie in. De opleiding reikt u diepgaande en praktische kennis aan over alle technologische en productie gerelateerde aspecten die van belang zijn bij gietstukken. De lesgevers kunnen bogen op een jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis, wat ook terugkomt in de inhoud en het materiaal van de cursus.