Het JEC-event dat elk jaar in Parijs plaatsvindt, geeft professionals de kans om kennis te maken met de sector van de composieten. Wat kunnen we onthouden van de editie 2019?

Voortaan vinden de vakbeurzen Eurofinish (voor oppervlaktetechnieken) en Materials (voor de maakindustrie) samen plaats. De volgende editie van beide beurzen wordt op 15 en 16 mei gehouden in Leuven. Ook Sirris zal weer van de partij zijn met een stand en een lezing.

Na vier jaar onderzoek naar algoritmes om bij het optimalisatieproces van industriële toepassingen grote aantallen onzekerheden te verwerken is het EUFORIA-consortium klaar om zijn resultaten te presenteren. Dit op 25 april tijdens een inspirerende conferentie in Brussel.

De testlabo’s van Sirris doen een onderzoek naar de betrouwbaarheid van materiaalcertificaten die bij metalen meegeleverd worden. Wilt u weten hoe betrouwbaar uw certificaat is? Stuur ons een metaalsample met materiaalcertificaat en wij onderzoeken gratis de chemische samenstelling van uw sample!

Benieuwd wat u op 7 november mag verwachten? We blikken al even vooruit op de presentaties van het slotevent rond verbinden van verschillende materialen. Op het programma staat een brede waaier aan technologieën die onmiddellijk toepasbaar zijn in de bouwindustrie, de logistieke sector of bij productie van machines.

Tijdens het slotevent van het project 'Verbinden van ongelijksoortige materialen' op 7 november stellen we enkele inspirerende cases voor.

Het recente ongeval met het Morandi-viaduct in het Italiaanse Genua roept vragen op over de stabiliteit van veel bouw- en kunstwerken. We geven u via drie historische cases een beknopt overzicht van enkele metaalkundige aspecten die aan de basis kunnen liggen van rampen met bruggen.

Op 23 oktober opent Sirris het gloednieuwe ‘Product Development Hub’ in haar Luikse vestiging. Op het programma enkele getuigenissen uit de industrie van wat de Hub voor bedrijven kan betekenen. Onder hen JTEKT Torsen.

Welke verschillende kunststoffen kunnen via welke technologie met elkaar verbonden worden? Hoe las je staal aan aluminium? En hoe spaar je geld door verschillende materialen te verbinden? Op 28 juni krijgt u op deze en vele andere vragen antwoord tijdens een inspirerende sessie rond ontwerpen met en verbinden van ongelijksoortige materialen. U kunt eigen ideeën of cases aanbrengen.

Sirris helpt JTEKT Torsen zijn producten te optimaliseren dankzij een betere beheersing van de materialen en van hun lay-out.