Keramische producten zijn over het algemeen de beste keuze voor extreme omstandigheden over een lange periode, en bieden tal van voordelen ten opzichte van metalen. De belangrijkste toepassingen van technische keramieken zijn precies gelinkt aan een of meer van die voordelen. Echter, door zijn hoge hardheid vertoont keramisch materiaal tegelijk ook een aantal nadelen. Additive manufacturing van dit materiaal is bijgevolg niet verstoken van uitdagingen. Sirris heeft een e-book samengesteld rond dit thema, dat u nu gratis kunt downloaden.

In maart 2020 organiseert de ‘Vereniging voor Warmtebehandelingstechniek’ (VWT) een driedaags congres rond carboneren, carbonitreren en oppervlakte-engineering op basis van koolstof. De voertaal van het congres is het Engels.

Sirris was op Eurofinish aanwezig en stelde verschillende expertises en diensten voor. In the picture stonden zowel oppervlaktebehandeling, materialen als de verschillende testmogelijkheden in deze domeinen.

Het JEC-event dat elk jaar in Parijs plaatsvindt, geeft professionals de kans om kennis te maken met de sector van de composieten. Wat kunnen we onthouden van de editie 2019?

Voortaan vinden de vakbeurzen Eurofinish (voor oppervlaktetechnieken) en Materials (voor de maakindustrie) samen plaats. De volgende editie van beide beurzen wordt op 15 en 16 mei gehouden in Leuven. Ook Sirris zal weer van de partij zijn met een stand en een lezing.

Na vier jaar onderzoek naar algoritmes om bij het optimalisatieproces van industriële toepassingen grote aantallen onzekerheden te verwerken is het EUFORIA-consortium klaar om zijn resultaten te presenteren. Dit op 25 april tijdens een inspirerende conferentie in Brussel.

Benieuwd wat u op 7 november mag verwachten? We blikken al even vooruit op de presentaties van het slotevent rond verbinden van verschillende materialen. Op het programma staat een brede waaier aan technologieën die onmiddellijk toepasbaar zijn in de bouwindustrie, de logistieke sector of bij productie van machines.

Tijdens het slotevent van het project 'Verbinden van ongelijksoortige materialen' op 7 november stellen we enkele inspirerende cases voor.

Het recente ongeval met het Morandi-viaduct in het Italiaanse Genua roept vragen op over de stabiliteit van veel bouw- en kunstwerken. We geven u via drie historische cases een beknopt overzicht van enkele metaalkundige aspecten die aan de basis kunnen liggen van rampen met bruggen.

Op 23 oktober opent Sirris het gloednieuwe ‘Product Development Hub’ in haar Luikse vestiging. Op het programma enkele getuigenissen uit de industrie van wat de Hub voor bedrijven kan betekenen. Onder hen JTEKT Torsen.