Masterclass rond one-of-a-kind productie voor bouw en composieten met adaptieve matrijzen

In een reeks masterclasses over spitstechnologieën in composietproductie zetten we tal van snelle, groene en flexibele verwerkingsmethodes in de kijker. Na vier geslaagde masterclasses, volgt de vijfde en laatste masterclass op 19 februari. Het thema van deze masterclass is 'One-of-a-kind productie met adaptieve matrijzen' en belooft weer een interessante  mix van theorie en praktijk. (voertaal is Engels)

De masterclasses ‘Composietproductie van morgen’ maken deel uit van het Generation Composite-project. Tijdens deze praktijkgerichte sessies laat het SLC-Lab u kennismaken met sleuteltechnologieën voor het snel, groen en flexibel verwerken van composietmateriaal.

Concreet komen technologieën aan bod die:

  • een snellere productie toelaten dan de klassieke hand lay-up
  • een groenere, milieuvriendelijke productie mogelijk maken, dankzij gesloten maltechnologieën
  • ruimte maken voor een flexibele productieomgeving, dankzij herconfigureerbare mallen en goedkopere prototypes.

Wat mag u verwachten? In de voormiddag is een theoretisch gedeelte voorzien met een overzicht van de verschillende technologieën in herconfigureerbare mallen, gegeven door sprekers van TU Eindhoven, Adapta, SurfaceGeneration, FDTechnologies en OptmalForming. In de namiddag krijgt u de kans om in het SLC-lab de technologieën verder te verkennen tijdens interactieve sessies met de verschillende sprekers. De namiddag wordt afgesloten met een receptie. 

Meer weten? Het programma en alle praktische info vindt u hier

De masterclasses kaderen in het NIB2-project Generation Composites en worden georganiseerd met steun van Agentschap Ondernemen en Nieuw Industrieel Beleid. 

Tags: