Masterclass 'Manufacturing pressure equipment according to EN 13445' met Europees topexpert

Sirris, Agoria en het Belgisch Instituut voor Lastechniek organiseren op 12 mei een intensieve opleiding rond fabricage en inspectie volgens de Europese norm EN 13445 voor drukapparatuur, die conformiteit garandeert met de Europese wetgeving PED. Phil Bygate, voorzitter van het Europees technisch comité en topexpert ter zake, brengt inzicht in de norm, vergelijkt met andere internationale codes en leert u hoe deze zelf in de praktijk toe te passen. Mis deze kans niet en reserveer nog snel uw plaats ! (voertaal = Engels)

Drukapparatuur die in Europa op de markt wordt gebracht, dient in de meeste gevallen te voldoen aan de Europese richtlijn 97/23/EG, de Pressure Equipment Directive (PED).  In Europa beschikken we over één van de meest geavanceerde normen die automatische conformiteit met deze wetgeving garandeert: de EN 13445. Deze norm bevat state-of-the-art methodes rond ontwerp en fabricage van drukapparatuur en garandeert een veilig en performant toestel.

In 2013 organiseerde Sirris een eerste succesvolle masterclass rond het ontwerp, dit jaar wordt hierop verder gebouwd met een masterclass rond fabricage (hoofdstuk 4) en inspectie (hoofdstuk 5). En hiervoor halen we opnieuw een Europees topexpert naar België. 

Spreker met internationale faam

Phil Bygate is voorzitter van Europese technische comités van EN 13445 en EN 268 (eenvoudige drukvaten) en dus uitstekend geplaatst om deze norm (kritisch) te belichten. Hij is actief in vele Britse en Europese normalisatiecomités rond fabricage en materialen en ook zeer vertrouwd met Amerikaanse tegenhangers zoals ASME VIII en ASME B31.

Deze masterclass is een must voor iedereen actief in de drukvatensector: constructeurs maar ook gebruikers, controle-instanties en ingenieursbureaus. Wilt u weten hoe de EN 13445 werkt, waarvoor u moet opletten en wat de sterktes en zwaktes tegenover andere internationale standaarden zijn? Schrijf u dan hier in!