Masterclass licht voordelen van resin transfer molding toe

In een reeks masterclasses over spitstechnologieën in composietproductie zetten we tal van snelle, groene en flexibele verwerkingsmethodes in de kijker. Na drie geslaagde masterclasses, zijn we intussen beland bij de vierde en voorlaatste masterclass. Het thema van deze masterclass? Resin transfer molding (RTM) en RTM-light. Ook u kunt erbij zijn, op 18 september, voor een boeiende mix van theorie en praktijk.

De masterclasses ‘Composietproductie van morgen’ maken deel uit van het Generation Composite-project. Tijdens deze praktijkgerichte sessies laat het SLC-Lab u kennismaken met sleuteltechnologieën voor het snel, groen en flexibel verwerken van composietmateriaal.

Concreet tonen we bedrijven technologieën die:

  • een snellere productietoelaten dan de klassieke hand lay-up
  • een groenere, milieuvriendelijke productiemogelijk maken, dankzij gesloten maltechnologieën
  • ruimte maken voor een flexibele productieomgeving, dankzij herconfigureerbare mallen en goedkopere prototypes.

Wat mag u verwachten?  In de voormiddag is een theoretisch gedeelte voorzien over RTM en RTM-light, gegeven door sprekers van Composite Integration (UK), het instituut voor textieltechniek van RWTH Aken (D) en Sirris. In de namiddag krijgt u de kans om samen met het SLC-team een reeks prototypes aan te maken.

Meer weten? Het programma en alle praktische info vindt u hier

De masterclasses kaderen in het NIB2-project Generation Composites en worden georganiseerd met steun van Agentschap Ondernemen en NIeuw Industrieel Beleid.

Tags: