Masterclass 'Design for Additive Manufacturing' geeft tips & tricks tot succes

Succesvol overschakelen naar AM voor de productie van prototypes en functionele onderdelen begint bij een aangepast ontwerp. Hoe begin je eraan? Op 30 september en 1 en 23 oktober organiseert Sirris een masterclass die u alles meegeeft om onderdelen te ontwerpen specifiek voor AM, zodat ook u alle aan AM gerelateerde voordelen ten volle kunt benutten.

AM wordt al lang standaard ingezet voor het bouwen van prototypes, maar vindt daarnaast ook meer en meer toepassingen in functionele onderdelen. Om AM succesvol toe te passen is het cruciaal alle nodige kennis over de techniek in huis te hebben, ook deze over het aanpassen van ontwerpen aan de techniek. Deze masterclass reikt u alle nodige informatie aan.

Wat biedt de masterclass u?

  • We doorlopen een klassiek ontwerpproces en kijken bij elke stap welke kennis u nodig heeft om AM succesvol te implementeren.
  • We verdiepen ons in niet minder dan 15 verschillende AM-technieken, met alle voor- en nadelen uitgelegd.
  • We bekijken het bredere kader waarbinnen AM past en belichten een resem van praktische design guidelines, design tools en andere tips & tricks.
  • Parallel met het ontwerpproces behandelen we een bedrijfsspecifieke case, die u kan meenemen, zodat u de opgedane kennis ook letterlijk mee naar huis neemt. 

Door deze masterclass krijgt u een breed en gedetailleerd beeld van de AM-technologieën, hun mogelijkheden en beperkingen. Op basis daarvan zult u een gefundeerde afweging kunnen maken tussen conventionele productiemethodes en AM-technologie en specifieke ontwerpmethodes voor de AM-technologie.

Wilt u erbij zijn? Programma, inschrijvingsmogelijkheid en andere praktische info vindt u hier !