Marktgegevens voor additive manufacturing

Er worden steeds meer marktstudies uitgevoerd over de verschillende facetten van 3D-printing: opkomende markten en vooral de Chinese, de materialenmarkt en in het bijzonder de markt van de poeders, de evolutie van machines en technologieën, de markt van geprinte medische hulpmiddelen.  

In een nieuw, door Allied Research Market opgesteld rapport wordt de markt van additive manufacturing geanalyseerd in de opkomende economieën (China, India, de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië, Zuid-Afrika). In 2020 zou ze 4,5 miljard USD moeten bereiken en een jaarlijkse groei van 37,4 procent moeten noteren. De grootste opportuniteiten zijn te vinden in China en in India. Stilaan vinden we de wereldleiders dan ook in deze landen. Bovendien dragen de plaatselijke overheidsinitiatieven sterk bij tot de groei van start-ups. 

Volgens IDC wordt de vraag naar additive manufacturing getrokken door de behoefte om de tijdsduur van fabricagecycli in te korten en door de wil om de kosten van prototypes te verminderen.

Lees meer op Techniline.