Pascal Pollet

Het EU-Japan Centre organiseert van 22 tot 26 juni een intensieve vijfdaagse studiereis voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en bezoeken aan Japanse topbedrijven, om zo de eigen productiviteit te verbeteren en productiekosten te verlagen.

Mathias Verbeke
Alessandro Murgia

Het Sirris EluciDATA Lab organiseert samen met imec en DTAI Research Group van KU Leuven een speciale sessie rond 'Machinepark-gebaseerde prognoses en gezondheidsmanagement van industriële activa' tijdens de Fifth European Conference of the Prognostics and Health Management Society 2020, die van 1 tot 3 juli in Turijn plaatsvindt. Doet u aan onderzoek rond dit thema? Stuur dan zeker uw bijdrage door tegen 31 januari!

Pascal Pollet

Wilt u op de hoogte blijven? Gelijkgestemden ontmoeten? Op zoek naar inzichten en innovatieve ideeën voor uw uitdagingen? Deel op 20 februari samen met 100 vooraanstaande bedrijven kennis en ervaring in het Lean netwerk!

Mathias Verbeke
Caroline Mair

Steeds meer bedrijven starten proactieve of predictieve maintenanceprojecten op en zoeken naar manieren om hun operaties te optimaliseren door een betere benutting van de grote hoeveelheid gegevens die ze verzamelen. Bij hun analyses focussen die bedrijven echter hoofdzakelijk op het niveau van elke machine afzonderlijk, waardoor een enorm potentieel voor machineparkanalyse onbenut blijft.

Andriy Zubaliy

Bij de analyse van sensordata krijgt men veelal te maken met problemen op het vlak van de kwaliteit van de gegevens. Hier tonen we hoe die problemen kunnen worden aangepakt en hoe we enkele eerste inzichten afleiden uit opgeschoonde data via verkenningstechnieken als clustering.

Pascal Pollet

Het EU-Japan Centre organiseert van 26 tot 30 juni weer een intensieve vijfdaagse cursus voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing en technische achtergrond. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en een bezoek aan een aantal Japanse topbedrijven.

Peter ten Haaf

De tweejaarlijkse beurs MTMS-Machineering, die van 22 tot 24 maart plaatsvindt in Brussels Expo, wil bezoekers een aanbod van leveranciers en partners presenteren die hun schouders willen zetten onder de transformatie(s) die productie, assemblage en toelevering ondergaan in aanloop naar 2020.

Pieter Jan Jordaens
Peter Paulissen

Dat drones ook in bedrijven heel nuttig kunnen zijn, bewijzen tankopslagbedrijf Vopak en expert in 3D-scannen Think 3D. Deze ondernemingen zetten drones in voor industriële toepassingen als de inspectie van grote gastanks en het scannen van industriële installaties. Ook voor andere sectoren bieden drones een groot toepassingspotentieel.

Pascal Pollet

Het EU-Japan Centre organiseert van 12 september tot 16 september opnieuw een intensieve vijfdaagse cursus voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en een bezoek aan een aantal Japanse topbedrijven.