Maak kennis met laserlassen tijdens bedrijfsbezoek

Twijfelt u over de meerwaarde van nieuwe lastechnologieën voor uw bedrijf? Kom u verder informeren tijdens het tweede netwerkevent rond verbinden van multi-materialen op 12 juni. We zijn te gast bij de Fike Academy in Herentals, waar we laserlassen in de kijker zetten. De hoogwaardige verbindingstechniek, zowel voor kunststoffen als voor metalen, maakt gebruik van sterk geconcentreerd licht om twee producten met elkaar te verbinden. U mag zich verwachten aan twee inspirerende lezingen en een boeiend bedrijfsbezoek.

Fike (www.fike.be) is specialist in breekplaattechnologieën, explosiebeveiliging, overdrukbeveiliging, brandmeldsystemen en brandblusoplossingen. In 2015 werd de Fike Academy in Herentals geopend, een uniek kennis- en demonstratiecentrum voor industriële stofexplosie- en overdrukbeveiliging. In het nieuwe R&D-gedeelte gebeurt de ontwikkeling van nieuwe producten en technieken, waaronder het laser- en TIG-lassen van verschillende materialen in uiteenlopende diktes. Doorheen de jaren is Fike uitgegroeid tot een partner voor bedrijven wereldwijd. Het bedrijf zet nu zijn deuren open voor een kort bezoek in de productiehal, waar u zult kunnen ontdekken hoe precisielassen in zijn werk gaat.

De tweede bijdrage focust meer op de mogelijkheden voor kunststoffen. Hupico (www.hupico.be) is sinds 1994 specialist in het ultrasoonlassen, laserlassen en warme-lucht-omnieten van kunststoffen. We krijgen een uiteenzetting over de voor- en nadelen van elke techniek, welke materialen zich hiertoe lenen en verschillende inspirerende cases. Autolichten, zonneboilers, blisters, folies en zelfs een gepatenteerde technologie van Apple passeren de revue.

Het event wordt afgesloten met een gezellig netwerkmoment, aangeboden door de gastheer.

Interesse? Praktische info, waaronder het programma en de mogelijkheid om in te schrijven, vindt u in onze agenda.

Dit netwerkevent wordt georganiseerd in het kader van het project 'Multi Material Joining' met de steun van VLAIO. Meer hierover vindt u hier.

(Foto bovenaan @ Fike : micro TIG-las tussen RVS en Nickel)