Maak kennis met Industrie 4.0 tijdens opening Sirris Kortrijk

Om concrete technologieapplicaties, onder meer in het kader van Factories of the Future en Industrie 4.0, beschikbaar te maken voor de industrie opent Sirris op 3 maart haar achtste vestiging in Kortrijk. De focus zal er liggen op machinebouw, mechatronica en assemblage. Hier lichten we alvast een tip van de sluier, van wat u bij de opening (en daarna) zoal mag verwachten! 

Met haar nieuwe vestiging zal Sirris voortaan ook in de nabijheid van de West-Vlaamse bedrijven actief zijn. De vestiging bevindt zich in het hart van het dichte kmo-netwerk rond mechatronica, vlakbij het expertisecentrum rond industriële automatisering van de Campus Kortrijk van UGent en The Level van Howest. Ze zal over de nodige kantoorruimte en labo's beschikken, met onder meer een demoruimte voor productieautomatisering. Op 3 maart geven we alvast een voorproefje van waar we zoal in de demoruimte toe in staat zijn om bedrijven te helpen bij de transformatie naar hun productie. 

Programma

De namiddag wordt ingeleid door Sirris en Howest, waarna een panelgesprek plaatsvindt met focus op thema’s voor de Fabrieken van de toekomst, gespecialiseerd in mechatronica en gevestigd in West-Vlaanderen. Verder komen twee bedrijven uit de regio getuigen over hun activiteiten en zal Sirris een woordje uitleg geven over de plannen met en de structuur van de nieuwe site.  Het slotwoord is voorbehouden voor Jean de Bethune van POM West-Vlaanderen.

Demonstrator

Na de presentaties volgt een uitgebreide rondleiding langs de nieuwe infrastructuur, met verschillende demo's. De demoruimte zal voorzien zijn van drie verschillende productiecellen. In de eerste worden de mogelijkheden getoond van mobiele technologieën zoals smart glasses in productie, in dit geval order-picking. Een AGV (automated guided vehicle) brengt de geselecteerde onderdelen naar de tweede cel, waar een robot toont hoe de samenwerking met een menselijke operator in robot-ondersteunde assemblage kan verlopen. Ten slotte brengt de AGV het geassembleerde product naar de laatste cel, waar een operator demonstreert hoe een operator via technologie ondersteund kan worden in zijn manuele taken en bij kwaliteitscontrole.

De feestelijke namiddag zal worden afgesloten met een networking drink, een prima gelegenheid om kennis te maken met de Sirris-experts, eerste business-contacten te leggen of bestaande te vernieuwen.

Wilt u erbij zijn? Alle praktische info en het inschrijvingsformulier vindt u op onze agenda!