Leer potentieel van cobots kennen in Smart & Digital Factory Application Lab

Zin om de toekomstige extra handen en ogen in uw productie en andere automatiseringsmogelijkheden zelf te ontdekken en uitproberen? Dat kan! Sinds dit voorjaar heeft Sirris in Kortrijk een Smart & Digital Factory Application Lab uitgebouwd, in samenwerking met de POM West-Vlaanderen. Bezoek het Lab of kom naar onze hands-on workshop!  

Sirris heeft over de jaren belangrijke kennis en competenties vergaard inzake collaboratieve robots of 'cobots'. Zo beschikt het over meerdere industriële cobots en voert technisch-economische haalbaarheidsstudies uit, meer bepaald naar de haalbaarheid van cobots in de slimme automatisering van assemblageprocessen voor kleine reeksen. We bundelen nu onze kennis in verschillende thema's, die eigen zijn aan mensen, maar stilaan ook steeds meer bij cobots te vinden: ogen en handen, benen, de mogelijkheid om objecten te 'voelen' (sensitiviteit) en samen te werken met (menselijke) collega's op de werkvloer. 

Kom & ontdek het zelf

Tijdens het openingsevent op 3 maart werd een demonstrator getoond over nieuwe technologieën die de operatoren in een assemblageomgeving zouden kunnen toepassen. Deze demonstrator is er nog steeds! Al meer dan 120 bezoekers uit meer dan 30 bedrijven kwamen terug om de demonstrator zelf nog eens te ervaren. 

Twee goede redenen om een bezoek te brengen aan ons labo:

  • U kan de technologieën zelf uitproberen
  • Tijdens uw bezoek kan u met de adviseurs een eerste aftoetsing doen over de toepasbaarheid bij een concrete situatie in uw bedrijf. 

Wat is er te zien?

  • Smartglasses met de SmartPick-applicatie om de componenten te 'picken' uit het magazijn
  • Digitale werkinstructies die de operator ondersteunen bij het assembleren van een onderdeel of bij het uitvoeren van een kwaliteitscontrole
  • De cobot als derde hand van de operator
  • Een camerasysteem ter controle van de juiste volgorde van uitvoering
  • Een mobiele robot voor intern transport tussen verschillende werkposten 

Kom & leer bij

Geen idee hoe met een cobot aan de slag te gaan in uw eigen bedrijf? Hoe hem zinvol inzetten? Heel wat bedrijven kampen met deze beginnersproblematiek. Daarom organiseert Sirris een hands-on workshop om u zelf de antwoorden te laten vinden. We lichten u toe hoe dit gestructureerd aan te pakken en geven u verschillende do's en don'ts mee. 

De workshop 'Meet the cobots!' vindt op 24 januari 2017 plaats in onze lokalen in Kortrijk. Meer weten? U vindt de nodige informatie in onze agenda!

Tags: