Overweegt u laswerk (gedeeltelijk) te automatiseren binnen uw bedrijf? Wilt u kennis delen, ervaringen uitwisselen en zo leren van andere bedrijven? Wilt u weten hoe anderen het verschil maken, hun toekomst zeker stellen? Dat kan! In het kader van het project Autolas zetten Sirris, BIL en Agoria een zelflerend netwerk op.

Veel bedrijven in de metaalverwerkende industrie met lasactiviteiten zijn op zoek naar automatiseringsoplossingen om het tekort aan lassers op te vangen. Bieden lichtgewicht robots een gepaste oplossing?

Om u praktisch inzicht te geven in de nieuwe programmeermogelijkheden van lasrobots organiseren Sirris, Agoria en het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) op 8 februari de workshop ‘Lasrobots: sneller, efficiënter of helemaal niet meer programmeren voor kleinere series! Kan dat?’.

De dertiende editie van het BIL | NIL Lassymposium, dat op 29 en 30 november plaatsvindt in BluePoint Antwerpen, is het forum bij uitstek om kennis te delen en in contact te komen met experts.

U wilt uw lasafdeling (gedeeltelijk) automatiseren of robotiseren, maar weet niet hoe? Of uw lasafdeling is al geautomatiseerd, maar u wilt ze verder optimaliseren? Sirris, Agoria en het BIL sloegen de handen in elkaar en komen u tegemoet met het project AUTOLAS - 'Succesvol en competitief omschakelen van manueel naar geautomatiseerd/ gerobotiseerd lassen'.

Hoewel maakbedrijven heel wat ervaring hebben om met klassieke technologieën gelijksoortige materialen te verbinden, blijkt de combinatie van twee verschillende materialen vaak nog een uitdaging. Sirris, Agoria, BIL en Flanders Make sloegen daarom de handen in elkaar om praktische kennis van verbindingstechnieken beter bekend te maken bij de industrie. Dit project kreeg de naam 'Multi Material Joining' en op 13 september vindt het derde netwerkevent plaats.