Markering via lasertechnologie is in volle groei. Verschillende leveranciers van lasermarkeringstoestellen toonden hun aanbod op de EMO-vakbeurs in het Duitse Hannover.

Tijdens de PLI-conferentie op 25 en 26 september in Colmar werden de nieuwste resultaten van de lasergemeenschap voor het opschalen van de femtoseconde-laser voorgesteld

Met behulp van een femtoseconde-laser is het mogelijk de lagen van Printed Circuit Boards (PCB’s) dunner te maken.

Ledverlichting biedt het voordeel klein te zijn en veel licht te geven aan een lager energieverbruik. Een uitdaging hierbij is de temperatuur van de led laag te houden.

Ledverlichting is in opmars. Dit vanwege de hoge efficiëntie, lage energieconsumptie. Een van de uitdagingen is de lichtbundel te vormen naar de behoeften van de klant met een minimum aan lensmateriaal. Dit aspect onderzoeken we in samenwerking met KU Leuven binnen het project 'Verlichtingsindustrie 4.0'.

Sirris en de KU Leuven zijn een samenwerking aangegaan om een nieuwe toepassing van zijn textureringstechnologie met femtosecondelaser te ontwikkelen op het gebied van keramische prothesen, zoals tandimplantaten.

Op 14 december vindt de VWT-studieavond rond harden en cladden met de laser plaats in Tilburg. Sirris is partner van de organisatie en levert deze editie een bijdrage rond geïntegreerd laserharden.

De komst van de femtoseconde-laser bij Sirris opent de deur naar functionaliteiten toevoegen aan materialen die voorheen moeilijk tot niet te bewerken waren met een laser. Testen bevestigen dit alvast.

De afdeling Precision Manufacturing van Sirris heeft recent haar laatste nieuwe aanwinst voorgesteld aan de industrie: voortaan staat de femtoseconde-lasermachine voor het functionaliseren van oppervlakken ter beschikking voor de bedrijven in onze machinehal in Diepenbeek.