Laatste stand van zaken in ontwikkelingen met leds

De toenemende mogelijkheden van elektronica en de snelle ontwikkeling van de ledtechnologie bieden steeds meer kansen voor applicaties met leds. Waar staan we momenteel en waar gaan we naartoe? U komt het te weten tijdens het LED Event. Ook Sirris levert haar bijdrage met een lezing over AM en slimme materialen in de verlichtingsindustrie door expert Luc Coppers.

Tijdens het LED Event, dat dit jaar plaatsvindt in Mechelen en in het Nederlandse Den Bosch, wisselen ontwikkelaars, componentenleveranciers, testbedrijven en toepassers van ledapplicaties hun visies en ervaringen uit met de aanwezigen. De laatste stand van zaken van ledtechnologie komt er uitgebreid aan bod. Ook Sirris-expert Luc Coppers zal aanwezig zijn met de presentatie 'Additive manufacturing (AM) en SMART-materials binnen de verlichtingsindustrie'.

Luc Coppers: "Vanuit mijn verleden in de verlichtingssector is er het idee om de AM-technologieën te koppelen aan de verlichtingstechnologie. We willen nagaan welke functionele en decoratieve componenten we zouden kunnen produceren via AM en hierrond misschien een nieuw businessmodel opzetten. Deze technologie biedt heel wat nieuwe (ontwerp-)mogelijkheden, maar ook functioneel zijn er veel nieuwe ontwikkelingen - ik denk aan materiaal, printtechnieken, integratie elektronica enzovoort - die toekomstgerichte opportuniteiten bieden binnen de verlichting."

Het LED Event is dé gelegenheid om goed en volledig geïnformeerd te worden voor uw activiteiten. Het vindt plaats in Technopolis bij Mechelen op 30 november en in Den Bosch, Nederland, op 1 december.  Registreer u gratis via http://www.ledevent.eu/.