Kunststoffen 2017 speelt in op hedendaagse trends

Met het thema 'rethink, recycle, re-use & renew' bewijst de vakbeurs Kunststoffen, die op 27 en 28 september plaatsvindt in het Nederlandse Veldhoven, dat ze helemaal mee is met de belangrijke grote trends in maatschappij en industrie. Ook Sirris, dat al van in het prille begin mee is in deze trend, zal aanwezig zijn met een stand en zal een presentatie verzorgen.

Het merendeel van nieuwe of vernieuwde producten bevat kunststoffen. Dit omwille van voordelen als het lage gewicht, de mogelijkheid tot flexibele vormgeving, dunne wanden, houdbaarheidsverlengende eigenschappen, ... Innovatie is deze sector dan ook niet vreemd en deze zal uitgebreid aan bod komen op de Kunststoffenbeurs. De 2017-editie brengt de hele keten bij elkaar en presenteert oplossingen op het gebied van duurzaamheid, recycling, kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling en smart industry.  Zowel op de beursvloer als tijdens het congres zult u er nieuwe, slimme (bio-gebaseerde) materialen ontdekken.  

Met haar verschillende expertises die naadloos aansluiten bij het thema van deze editie mag Sirris uiteraard niet ontbreken. We zullen aanwezig zijn met een beursstand (nummer 189). U ontdekt er alles over onze ondersteuning bij het doordacht ontwikkelen, produceren en nabehandelen van kunststofproducten.

Congresgedeelte

Ook dit jaar vindt een tweedaags congres plaats parallel aan de beurs. Verdeeld over vier zalen delen maar liefst 60 sprekers met u de laatste inzichten, tips en tricks en use cases rondom. Op 28 september geeft Sirris-expert Thomas Vandenhaute de lezing 'Circular economy and plastics: how to make it work for you?', waarin hij naar aanleiding van ondermeer de 'Roadmap on the Strategy for Plastics in a Circular Economy' die de Europese Commissie begin dit jaar uitbracht, dieper ingaat op de transitie naar de circulaire economie. U mag zich verwachten aan heel wat concrete tips en praktijkvoorbeelden.

Meer info over de beurs, het aanbod en programma vindt u op de beurswebsite.