Krasvaste producten dankzij organische coatings

Met (natchemische) organische coatings kan je producten een extra bescherming, hogere krasvastheid of langere levensduur geven. Daan Dewulf van het Smart Coating Application Lab geeft meer uitleg over de applicatiemethodiek en de toepassingsmogelijkheden tijdens de tweede roadshow, die start op 12 februari.

Coatings die een materiaal of product beschermen tegen invloeden van buitenaf zijn alomtegenwoordig. De primaire doelstelling van deze coatings is om de levensduur van het product of materiaal te verlengen. Denk maar aan corrosiewerende lagen voor metalen constructies, slijtvaste lagen voor machineonderdelen of krasvaste coatings op kunststofproducten. Afhankelijk van het gebruikte materiaal en de omstandigheden waarin de producten toegepast worden, zijn verschillende types van coatings aangewezen om optimale bescherming te bieden. Daarbij komt nog dat voor de verschillende coatings een brede waaier aan technieken bestaan om deze aan te brengen op de producten. Met deze roadshow willen we u wegwijs maken in de verschillende industrieel toepasbare technieken die momenteel voorhanden zijn om uw producten te beschermen.

Extra bescherming via (natchemische) organische coatings

Deze presentatie biedt een overzicht van organisch gebaseerde coatings, hun applicatiemethodiek en de toepassingsmogelijkheden tot bescherming van het oppervlak. De coatings die aan bod komen zijn nat-chemische functionele coatings, verven, vernissen en poedercoatings. Er wordt getoond hoe het inbrengen van extra additieven en/of nanodeeltjes deze flexibele coatings een extra bescherming, hogere krasvastheid of langere levensduur kan bieden.

De presentatie vindt plaats in het kader van de tweede van een reeks roadshows van het Smart Coating Application Lab om de wereld van coatings bij een breder publiek kenbaar te maken, met 'Protect your coating' als thema. Meer info vindt u hier.

Tags: