Keynote door Airbus geeft AM Integrated Factory gevleugelde start

Op 14 november presenteert Sirris een piloot van een 'AM integrated factory, een productielijn die verschillende state-of-the-art technologieën combineert: LBM (laser beam melting), vijfassig hogeprecisiefrezen, laserharden, oppervlaktefunctionaliseren met een femtosecondenlaser en operatorondersteuning door een cobot. Op dit feestelijke event verzorgt Jon Meyer van Airbus de keynote. 

Met de ‘AM integrated factory’ brengt Sirris het idee van de 'factory of the future' daadwerkelijk naar de werkvloer. Deze piloot toont aan dat verschillende recente doorbraaktechnologieën nu ook geïntegreerd kunnen worden op één productielijn, wat de productie uiteraard sneller, accurater maakt en bovendien 'first time right' bereikt kan worden. Deze benadering is volledig in lijn met die van Airbus. Daarom is het een eer en genoegen om Jon Meyer als keynotespreker te mogen verwelkomen. 

Jon Meyer is de Additive Manufacturing Roadmap Owner van Airbus Innovations. Zijn enthousiasme voor nieuwe technologie is aanstekelijk. Zo slaat hij bruggen tussen wie inzicht heeft in hoe problemen op te lossen en wie begrip heeft van de nieuwste technologie. Ook hij streeft ernaar dat ALM (additive layer manufacturing) evolueert van een nieuwigheid naar een waarde toevoegende vorm van productie. 

Niet toevallig investeert een bedrijf als Airbus heel wat inspanningen in R&D aan de integratie van AM in productie. De technologie beschikt immers voor de flexibele productie van onderdelen over een groot potentieel voor lichtgewicht onderdelen en functie-integratie in de luchtvaartsector. Onderdelen moeten immers nog steeds nabewerkt worden voor ingebruikname. Dit brengt enkele praktische uitdagingen voor productie met zich mee, onder meer op het vlak van nauwkeurigheid, inklemming, ... De focus ligt hierbij op de industrialisering vanuit een praktische aanpak. 

Wilt u Jon Meyer live horen vertellen over additive manufacturing in de productie van Airbus? Kom op 14 november naar de officiële ingebruikname van onze AM Integrated Factory! Alle details vindt u in onze agenda!

 

Sirris ontwikkelde haar eigen AM Integrated Factory in het kader van het nieuwe EFRO-project 'Integratie van 3D metaalprinten'. Lees hier meer over dit project.