Keuze van het juiste coatingsysteem eerste stap naar duurzaam lakwerk

Uit een recente enquête is gebleken dat corrosie en bescherming tegen corrosie bij vele bedrijven en constructeurs zeer belangrijke thema's zijn. Daarom organiseren Sirris, BIL en VOM op 26 oktober de studienamiddag ‘Bescherming van staalconstructies tegen corrosie’. Een bijdrage van poedercoatingspecialist HaTwee gaat dieper in op hoe men tot een duurzame bescherming kan komen.

Tijdens de studienamiddag, die plaatsvindt in het kader van het project 'Innoveren voor metaalconstructiebedrijven' (InnovoM), vertelt Hans Hooyberg van HaTwee hoe staalconstructies tegen corrosie beschermd kunnen worden via een coatingsysteem.

Aan de hand van een paar praktijkvoorbeelden wordt aangetoond dat voor elke toepassing een geschikt coatingsysteem de basis vormt voor een goede metaalconservering. Afhankelijk van de verwachte levensduur, de aard van het substraat en de plaats waar de stukken worden opgesteld, kan de constructeur kiezen welk systeem voor hem het meest geschikt is. Er worden dan ook bestaande praktijkrichtlijnen aangereikt en het hoe en waarom op een pragmatische wijze verduidelijkt: de rol van een primer, een zinklaag, wanneer en waarom het soms toch mis gaat en hoe daarop kan geanticipeerd worden. 

Meer weten over deze studienamiddag? Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u in onze agenda!

Tags: