Kanigen Works, pionier in chemisch vernikkelen, breidt speelveld uit

Kanigen Works is gespecialiseerd in het chemisch vernikkelen van technische producten. De groep telt twee vestigingen: in Genk in België en Haute-Savoie in Frankrijk. Het bedrijf is al in 1960 begonnen met vernikkelen en stond in Europa aan de basis van het proces. De recente economische crisis bracht Kanigen Works ertoe nieuwe opportuniteiten te zoeken en hun toepassingsveld uit te breiden. Sirris zorgt voor ondersteuning. 

Het zuiver chemische vernikkelproces van Kanigen Works, ook stroomloos vernikkelen genoemd, laat toe om zeer accuraat een laag met uniforme dikte aan te brengen op precisieonderdelen, zodat deze corrosie- en slijtvast worden. Zo kan het bedrijf tegemoetkomen aan de hoge eisen van diverse spelers uit de automotive-, halfgeleider-, offshore en andere industrieën. 

Kwalitatieve voortrekker 

Omdat de industrie het de voorbije jaren zwaar te verduren had, ging Kanigen Works op zoek naar manieren om op lange termijn rendabel te blijven. Eén van de opportuniteiten die het bedrijf zag, was het toevoegen van andere eigenschappen aan de nikkellaag, naast slijt- en corrosiebestendigheid. En om dergelijke innovaties te realiseren, doet het een beroep op Sirris. 

“We maakten voor het eerst kennis bij een project waar Sirris onze coating geselecteerd had voor het coaten van onderdelen van trekhaken,” vertelt Mark Decker, technical sales manager bij Kanigen Works. “Toen leerden we de expertise en mogelijkheden van Sirris kennen. Vandaag doen we vooral een beroep op de Sirris-expertise wanneer we gespecialiseerde meetapparatuur nodig hebben om kwaliteitsproblemen op te lossen of om coatings met nieuwe eigenschappen te ontwikkelen. Bovendien treedt Sirris vaak op als neutrale derde partij bij technische vergaderingen met klanten.” 

Tijdens de eerste roadshow van het Smart Coating Application Lab legt Mark Decker uit hoe de samenwerking met Sirris tot stand kwam. 

Tags: