Het Europees merk heeft steeds meer succes bij bedrijven.

Enkele cijfers over in België gedeponeerde octrooien en door Belgische bedrijven in Europa gedeponeerde octrooien.

Springer Nature heeft het eerste wetenschappelijke boek uitgegeven waarvan de inhoud volledig door een machine is gegenereerd. Het gaat over onderzoek naar lithiumionbatterijen.

Om te genieten van de bescherming van bedrijfsgeheimen moet je redelijke schikkingen treffen om dit geheim te garanderen. Waarover gaat het?

Wat moet je als bedrijf voorzien als je werk geeft aan studenten of stagiairs die meewerken aan innovatieve projecten waarvoor intellectuele eigendom met toegevoegde waarde wordt gecreëerd?

Het aantal beroepen bij het Arbitrage- en Bemiddelingscentrum van de WIPO neemt toe, of het nu gaat om geschillen inzake intellectuele eigendom of klachten wegens cybersquatting.

De zeer controversiële Europese richtlijn over auteursrecht in dit internettijdperk is aangenomen door het Europees Parlement. Zij verhoogt de rechten van journalisten en creatieve opiniemakers tegenover de giganten zoals Google of Facebook.

We staan aan de vooravond van een ware revolutie op het gebied van artificiële intelligentie (AI). De technologie evolueert razendsnel en de opportuniteiten voor innovatie zijn enorm, in tal van toepassingen. Tegelijk brengt AI ook heel wat juridische uitdagingen met zich. Over die uitdagingen laten Agoria en Sirris 4 experts aan het woord tijdens een seminarie.

Volgens het jaarverslag van het EPO bekleedt België de 13de plaats op de landenlijst van octrooiaanvragers.

In een snel veranderende wereld waarin innovaties onophoudelijk afkomen op mensen, bedrijven en bedrijfsvoering is stilstaan bij intellectuele eigendomsrechten (IP) van belang. Dit kan op twee manieren: hoe bouwt u zelf een strategische positie voor IP én hoe kunt u inspiratie blijven halen uit de wereld rondom u? Op 1 april leggen twee experts ter zake u beide aspecten tot in de puntjes uit.