‘Invisible but functional’: Sirris’ vijfde Smart Coating Roadshow

Op 30 september vindt op onze site in Diepenbeek de vijfde roadshow rond smart coatings plaats. Er wordt niet enkel stilgestaan bij verschillende populaire functionele coatings, maar ook een bezoek georganiseerd aan onze smart-coating-infrastructuur. 

De meerwaarde van coatings

Tal van producten die we dagelijks gebruiken, zijn afgewerkt met coatings of deklagen. Hoewel ze meestal onzichtbaar zijn, voegen ze vaak belangrijke functies toe: van corrosiebestendigheid tot slimme tags. Tegenwoordig reiken de mogelijkheden van coatings veel verder dan louter verven en lakken. Hun verbeterde eigenschappen (bv. een betere grip) en nieuwe functionaliteiten (bv. self-cleaning) geven uw product een nieuw uitzicht en toegevoegde waarde.   

Een mix van theorie en praktijk

In de reeks ‘Live on the coated side of life!’ deelt Sirris als technologiecentrum haar kennis en ervaring rond nat-chemische coatings. In een vijfde roadshow staan we stil bij de functionaliteit van een aantal veelgevraagde coatings die onzichtbaar aangebracht kunnen worden. We geven aan hoe de coating werkt, of er al commerciële oplossingen voorhanden zijn, en voor welke toepassingen deze oplossingen geschikt zijn. De sessies worden verder geïllustreerd aan de hand van cases uit ons Smart Coating Application Lab en een bezoek aan de nieuwe infrastructuur, in gebruik sinds april. 

‘Teach by demonstration’

Recent werd het Sirris Smart Coating Application Lab uitgebreid met een moderne spuitcabine, die over alle nodige apparatuur beschikt om producten te behandelen, te coaten en te curen. We installeerden er ook een ‘teach-by-demonstration’-robot, die slechts minimale programmering vereist en probleemloos nadoet wat de operator hem vraagt. Op die manier wordt het coatingproces erg toegankelijk, ook voor kleine bedrijven. 

Meer ontdekken over coatings en hun innovatieve processen? Kom dan zeker op 30 september naar Diepenbeek! Programma, praktische info en registratieformulier vindt u in onze agenda

Bovendien kunt u vóór en na deze roadshow ook ons gloednieuw Precision Manufacturing Lab bezoeken, dat op diezelfde dag zijn deuren opent. In deze cel doen experten onder meer onderzoek naar nieuwe technologieën voor complex frezen, met nauwkeurigheden fijner dan een menselijk haar. Meer info vindt u hier.