Inspiratievolle uitreiking QRM Alpha Specialist

Op 26 april vond de uitreiking van de diploma's plaats aan de nieuwe lichting QRM Alpha Specialisten, allemaal mensen met zin voor innovatie en optimalisatie uit verschillende soorten ondernemingen, bedrijfstakken en regio's in Vlaanderen. De uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers, Elaut in Sint-Niklaas.

Een 23-tal deelnemers namen in het najaar van 2016 deel aan de opleiding, waarvan een aantal ook aan het examen deelnamen en zich voortaan QRM Alpha Specialist mogen noemen. De uitreiking vond plaats bij een van de deelnemers van de najaarseditie van de opleiding: Elaut, ontwikkelaar en fabrikant van amusementstoestellen, waar enkele van de principes van QRM ondertussen al met succes worden toegepast op de productievloer.

Productiemanager Freddy Huyghe stelde kort Elaut voor en wat zijn ervaring met QRM tot nu toe inhield. Ter illustratie volgde een rondleiding door de productie met de nodige uitleg over aanpassingen en ingrepen op de verschillende werkplekken. De andere deelnemers kregen zo een nieuw, duidelijk voorbeeld van wat QRM in de praktijk kan betekenen.

Na de eigenlijke uitreiking was nog voldoende tijd voorzien om bij een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en feedback te geven aan de andere nieuwe specialisten en de lesgevers van de opleiding, die uiteraard ook aanwezig waren.

Deelnemers aan het woord

Enkele indrukken die we bij de deelnemers over de strategie, opleiding en het effect mochten opvangen:

"Deze cursus is zeker een aanrader: boeiend, verrijkend en vernieuwend. Wat ik er opgestoken heb, kort samengevat? QRM is 'leren' stil staan om vroeger aan te komen." (Stefaan Doornaert, G. De Smet)

"De QRM-alpha opleiding heeft mij een nieuwe kijk op 'operational excellence' gegeven. Ze heeft mij geholpen om mijn collega’s uit het management te overtuigen de QRM-visie te hanteren voor het volledige bedrijf en niet enkel voor de productieafdeling. De QRM-filosofie, gecombineerd met het Flanders Synergy-model voor innovatieve arbeidsorganisatie, zal ons op relatief korte tijdsspanne klaarstomen om first-in-class te zijn en te blijven."  (Davy Poelman, Bekaert)

"QRM brengt team-ownership, multidisciplinariteit en 80 procent bezettingsgraad samen en, in combinatie met enkele duidelijke doelstellingen, is het dé oplossing om beter samen te werken met minder stress, meer betrokkenheid, een hogere innovatiegraad en aan een hogere snelheid. Het finale resultaat is een hogere competitiviteit." (Emmanuel Buyck, Motoren Francoys)

"De QRM–Alpha opleiding was voor ons de logische start om de bedrijfsfilosofie om te buigen naar een nieuwe en belangrijke uitdaging binnen ons bedrijf: het reduceren van de doorlooptijd. De opleidingssessies waren zeer verhelderend en gaven overtuigend weer wat met QRM kan bereikt worden. De docenten getuigen vanuit hun bedrijfservaringen, wat het geheel zeer realistisch maakt. Wij waren al gestart met QRM, maar ik ben overtuigd dat we nu naar een versnelling hoger kunnen overschakelen." (Robrecht Wauters, Fomeco NV) 

Nieuwsgierig wat QRM voor uw bedrijf kan betekenen? In het najaar start een nieuwe opleidingsreeks in Zwijnaarde en Heverlee. Meer info over deze opleiding vindt u op onze blog en in onze agenda.

Het volledige verhaal van Elaut kunt u hier lezen.

Tags: