Inspiratieseminar rond digitalisering in de maakindustrie

Wat is industrial internet? Hoe verhoudt het zich tegenover Industry 4.0? Is dit iets voor mijn bedrijf? Zijn het zware en intensieve investeringen? Op welke manier kunnen ze bijdragen tot mijn eigen organisatie? Moeten we deze evolutie volgen? Zijn er alternatieven...? Om op deze vragen in te spelen organiseert 3IF op 9 juli een inspiratieseminar rond industrial internet, Industry 4.0, industrial Internet of Things en aanverwanten.

De ontwikkeling naar de Factory of the Future en de digitale fabriek is niet alleen van toepassing voor grote multinationals. Ook kmo's kunnen gebruik maken van nieuwe technologieën zonder dat ze daarom miljoenen moeten investeren of uitgebreid geschoold zijn. De mogelijkheden zijn onbegrensd. De beschikbare toepassingen zijn zeer gespecialiseerd of algemeen toepasbaar, maar daarom niet minder aantrekkelijk.

Tijdens dit seminar kunt u inspiratie opdoen, nieuwe mogelijkheden en tendensen ontdekken en bespreken rond sensoren, het capteren van gegevens op een genormaliseerde manier, data science, koppelingen naar de cloud, het gebruik van tablets en managementrapportering op basis van intelligente monitoring.

Tijdens de inspiratieseminars geeft 3IF de mogelijkheid om ideeën te bespreken, dieper in te gaan op sommige uitdagingen en mogelijkheden. Het 3IF-team begeleidt de medewerkers in hun exploratie en adviseert tot volgende transformatiestappen. Tijdens de inspiratieseminars worden verschillende gastsprekers gevraagd om hun ervaringen te delen.

Interesse? Het seminar is kosteloos en vindt op 9 juli plaats in de lokalen van KU Leuven in Heverlee. De praktische details en inschrijvingsformulier vindt u hier.