Innovaties in corrosiebescherming

Eind oktober had in het Materials Research Cluster Gent een studienamiddag plaats rond de bescherming van staalconstructies tegen corrosie. We vatten dit event voor u samen.

De studienamiddag werd georganiseerd in het kader van het afsluiten van het InnovoM-project, dat een stimulans biedt aan kmo’s, actief in de sector van staalconstructies en die dagelijks geconfronteerd worden met problemen rond beschermen tegen corrosie.

Corrosie als thema

Uit een recente enquête voor de beoogde doelgroep van het InnovoM-project is gebleken dat veel bedrijven het thema van corrosie en de bescherming ertegen belangrijk vinden. Dit is niet zo ongewoon. Nochtans bestaan er tegenwoordig zeer efficiënte methoden als bescherming tegen corrosie, maar het zoeken naar de juiste oplossingen is niet altijd evident. Daarom hebben Sirris en het BIL, de partners van het VIS-project, de handen in elkaar geslagen en een gezamenlijke studienamiddag rond dit thema opgezet. Sirris en BIL werken immers reeds lang samen om allerlei corrosieproblemen te analyseren en oplossingen aan te reiken.

Lees meer op Techniline.