Naar jaarlijkse gewoonte sinds 2014 zullen Sirris en Agoria ook in 2021 de Factory of the Future Awards uitreiken. Welke maakbedrijven zullen het label 'Factory of the Future' voor de komende drie jaar in de wacht slepen? U komt het te weten op 23 februari!

Hoe werkt u een digitaal aanbod voor uw bedrijf (verder) uit? Een vraag waarmee heel wat bedrijven worstelen. Sirris werkte samen met Agoria drie initiatieven uit om hen daarin te ondersteunen. Vanuit onze jarenlange ervaring met start-ups begeleiden we kmo’s om een digitaal aanbod succesvol uit te werken.

In het webinar, dat plaatsvindt op 26 januari, worden de mogelijkheden van augmented reality (AR) verkend, om foutloos en efficiënt te produceren. Zo kan u aan de slag gaan met industrie 4.0-thema’s en prioriteiten voor uw bedrijf stellen.

Sirris lanceert een aantal leertrajecten waarin u samen met ons en andere bedrijven antwoorden zoekt op praktische vragen rond digitalisering in productie.

Waar staat uw onderneming vandaag? Waar denkt u dat ze over vijf jaar zal staan? En over vijftien jaar? Hoe groot of klein ze ook is, en ongeacht de menselijke en financiële middelen waarover ze beschikt, uw onderneming is in staat om te evolueren. Bent u bedrijfsleider of werkt u in een maakbedrijf en wilt u meer inzicht krijgen in de uitdagingen van de fabriek van de toekomst? Dan is 'The 7 Transformations Experience' van Agoria en Sirris voor u bedoeld.

Steeds meer kmo's overwegen de inzet van autonome mobiele robots (AMR) om hun medewerkers logistiek te ondersteunen. Maar de impact van zo'n AMR op een organisatie is immens. Onze nieuwe demo uit de industrie 4.0-proeftuin 'Operatorondersteuning' laat zien hoe je het aanpakt.

Industrie 4.0 is gebaseerd op het idee dat alle productie-installaties geconnecteerd zijn en dat gegevens kunnen worden uitgewisseld. In de realiteit is dit vaak niet zo eenvoudig: verschillende machines hebben immers verschillende connectiviteitsopties. Hoe kunt u uw machines connecteren? Hoe haalt u data uit deze machines? En hoe deze data visualiseren? Sirris zoomt in op de deelaspecten in een groepscoaching in vier sessies.

Bij metaalbewerkingsprocessen zoals frezen of draaien is een goede oppervlaktekwaliteit - ruwheid - vaak een vereiste. Deze kan berekend worden, maar klopt slechts tot op zekere hoogte, wat alsnog kan leiden tot afgekeurde producten. Sirris onderzocht sensordata als bijkomende parameter.

Wilt u uw productie- of bedrijfsprocessen innoveren en bent u op zoek naar professioneel advies? Op vrijdag 4 december stellen we onze Machinebouw & Mechatronica-labs virtueel voor u open en staan onze experts online voor u klaar.

Tien maanden na de eerste oproep voor COOCK-projecten (Collectieve Kennisverspreiding en Collectief Onderzoek en Ontwikkeling) lanceerde VLAIO in februari 2020 een tweede reguliere call. Deze oproep waarbij onderzoeksorganisaties hun kennis overbrengen naar ondernemingen, stond open voor projecten uit alle sectoren en leverde 25 voorstellen op, waarvan er nu twaalf zijn geselecteerd. Sirris is betrokken in vijf van de geselecteerde projecten. We stellen ze kort aan u voor.