Indumation in teken van Industrie 4.0

Indumation, de tweejaarlijkse vakbeurs voor Factory, Process- and Infrastructure Automation, vindt plaats van 8 tot 10 februari in Kortrijk Xpo. Ook nu weer zullen alle belangrijkste actoren en investeerders uit de industrie samenkomen. Sirris en Agoria werken mee aan deze vierde editie, onder meer met enkele presentaties en met een stand.

Ontwikkelingen in het kader van Industrie 4.0 zullen ruim aanwezig zijn. Onder het motto 'smart all the way' gaan op Indumation 'innoveren' en 'automatiseren' hand in hand met 'digital' en 'smart', en dit in al hun facetten: van component of toestel tot volledige hightech systemen en oplossingen die aangeboden worden op dit platform, en dit voor alle takken van de industrie, de grote infrastructuren en alle bedrijfsprocessen.

Toepassingen van innovatie en automatiseringstechnologie vindt u er op volgende niveaus :

  • Factory - & Process :  Production, Assembly, Engineering, Maintenance, Test & Measuring, Quality, Instrumentation
  • Logistics & Warehousing
  • Industrial Building & Plant + Energy management & monitoring
  • Industrial IT, connectivity, big data, data storage, monitoring & analytics, network- & cybersecurity, mobile devices

Op 8 februari vindt het inspiratie-event Big Innovativon Debate plaats, waarop een aantal deskundige panelleden zullen discussiëren over enkele uitdagingen in een Europese context. Moderator van dienst is Marc Lambotte, CEO van Agoria. Daarna volgt een netwerkmoment.

Zes sleutelvaardigheden

Op 9 februari verzorgt Rik Vanhevel van Sirris binnen het programmaluik 'Expert Classes' een presentatie rond 'digitising manufacturing'. Het digitaliseren van productie is een complex, multidimensionaal verhaal. Sirris legt de focus op zes complementaire sleutelvaardigheden, die elk maakbedrijf zou moeten beheersen om 'duurzaam digitaal' competitief te blijven. De evoluties in industrie 4.0 en de digitale fabriek creëren vanzelfsprekend eveneens nieuwe opportuniteiten voor de Belgische ICT-industrie.

Daarnaast staat op 8 februari ook een lezing van Omar Mohout van Sirris rond start-ups en innovatie op het programma.

Het volledige programma en de praktische details vindt u in onze agenda.