Patrick Cosemans
Bram Cloet

Het NewSkin-project beoogt de oprichting van een 'Open Innovation Test Bed' (OITB) om technologieën, middelen en diensten te verstrekken voor de invoering van een reeks innovatieve processen om producten op nanobasis te vervaardigen, alsook de testcapaciteiten om de kenmerken van nanoverrijkte producten aan te tonen. Tijdens de projectuitvoering zullen er vier open oproepen voor bedrijven zijn om gratis toegang te krijgen tot de OITB-diensten. Sirris neemt aan het project deel met zijn klimaatkamer met ijstestopstelling voor deze showcases.

Sarah Klein

Kom op 7 juni ontdekken wat Vlaanderen te bieden heeft op het vlak van datagebruik en artificiële intelligentie. Tijdens het Flanders AI-forum kunt u niet alleen concrete cases leren kennen, maar krijgt u ook de kans om gericht vragen te stellen over digitalisering, de toepassingen van AI en het gebruik van data binnen uw eigen organisatie.

Pascal Pollet

De ontwikkeling van AI-technologie gaat snel. Een nieuw systeem toont hoe beelden op basis van tekst kunnen worden gegenereerd.

Ludwig De Locht

De strategische implementatie van de processen voor een digitale en duurzame transformatie in een bedrijf (ook ‘twin transformation’ genoemd) loont. Voor een bedrijf is het vaak echter niet evident om uit te maken waar en hoe het die dubbele transformatie moet aanvatten. Wilt u meer weten over digitale en duurzame transformatie en het potentieel ervan voor uw bedrijf? Wilt u inspiratie opdoen of uw digitale en duurzame traject aanvatten? Dan is ons thema-event op 27 april helemaal op uw noden afgestemd.

David Gay
Bas Rottier

Ondernemingen met vragen rond digitale technologie en digitale transformatie kunnen vandaag terecht bij de Voka Digihubs. Hier vinden kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid elkaar rond digitalisering. In deze experimenteerruimtes krijgen bedrijven advies, coaching en een traject op maat aangereikt om aan de slag te gaan met hun eigen digitaal verhaal. Sirris is één van de kennispartners.

Patrick Coomans

De actuele omstandigheden maken meer dan ooit duidelijk dat zich als bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen allerlei geen overbodige luxe is. Maar hoe kunt u uw organisationele cyberveiligheid verbeteren? We helpen u alvast op weg: afspraak in Brussel of Antwerpen!

Annanda Rath
Tatiana Galibus
Christophe Michiels

Sirris lanceerde onlangs haar cyberbeveiligingsdienst voor de maakindustrie. Naarmate we bedrijven benaderen via een gratis intake of een individuele coaching, krijgen we steeds meer vragen over hoe we gegevens kunnen beschermen in een productieomgeving waar machines en activiteiten steeds meer met elkaar verbonden zijn. Gegevens volledig afschermen tegen cyberaanvallen is een complexe aangelegenheid, maar enkele goede beveiligingspraktijken kunnen het probleem alvast grotendeels verhelpen.

Peter Verhasselt

Taal is essentieel voor de mens. Helder communiceren over digitale projecten is echter niet zo evident. Waarom niet en hoe vermijdt u de mogelijke valkuilen?

Hans Keppens

"Hey Siri, wat is de betekenis van het leven?" Op dergelijke vragen zullen chatbots geen sluitend antwoord geven. Maar met het weer of de aandelenkoers kunnen ze wél helpen. Chatbots kenden in de laatste jaren hun echte doorbraak. We vroegen Prof. Walter Daelemans van de Universiteit Antwerpen hoe chatbots precies werken en wat we in toekomst nog mogen verwachten.

Peter Verhasselt

Een business neemt toe in waarde samen met de loyaliteit van zijn klanten. In veel gevallen zijn digitale diensten de sleutel voor een diepe klantenloyaliteit.