De meeste draagbare technologieën vandaag op de markt zijn elektronische wearables waarvan de gebruikers zich bewust zijn dat ze ze dragen. Ook nieuwe toestellen zijn zelden voldoende onopvallend en comfortabel te dragen voor langere tijdspannes. Het CareWare-project maakt gebruik van elektronisch textiel om de stap te zetten naar volledig onopvallende draagbare oplossingen, geschikt voor toepassingen in gezondheidszorg en sport.

Bedrijven worden om de oren geslagen met termen als 'internet of things', ‘Industry 4.0’, ‘blockchain’ en ‘artificiële intelligentie’. Heel wat bedrijven zien dan ook door de bomen het bos niet meer. Daarom ontwikkelden Sirris en Agoria de Digital Journey Tracker. Tijdens een door Voka georganiseerd seminarie op 1 juni lichten we verschillende mogelijke digitaliseringstrajecten toe voor verschillende types van bedrijven.

Na een succesvolle eerste editie gewijd aan kunstmatige intelligentie, komt er een tweede editie van het Innoviris Team Up programma. Het onderwerp van de Team Up-bijeenkomst voor 2018 zal zijn 'Distributed and Decentralised Systems, the power of networks'. Het matchmaking event voor deze Team Up vindt plaats op 3 mei.

50 deelnemers, 11 coaches, 48 uur, 4 thema's, daar draait het van 20 tot 22 april om tijdens de eerste Belgische hackathon voor bouwbedrijven, georganiseerd door de Confederatie Bouw en WTCB. Het doel van dit initiatief? De digitaliseringuitdagingen van de bouwbedrijven en de uitdagingen rond de ontwikkeling van business-ICT aanpakken.

Data science kan bijzonder waardevol zijn voor de innovatie in verschillende domeinen, ook voor kmo's. De mastercourse van EluciDATA biedt een pragmatische en industriegerichte inleiding tot datagedreven innovatie. Tijdens een speciale interactieve, praktijkgerichte sessie op 31 mei worden de deelnemers wegwijs gemaakt in het identificeren van het potentieel om een bijzondere bedrijfsuitdaging op een datagedreven manier op te lossen en in het bepalen van de opportuniteiten van data-innovatie voor hun specifieke zakelijke context.

Digitale bedrijven gebruiken een aantal businessmodellen, zoals het marketplace-model of het advertentiemodel. In een bijeenkomst op 7 mei bekijken we waarom het subscriptiemodel één van de meest gebruikte modellen is. U leert wat dit model inhoudt en hoe het zich verhoudt tot de andere gangbare modellen.

Het Data Innovation Team van Sirris werkte onlangs mee aan twee netwerkingevents in het kader van de nakende ECSEL oproep 2018 om partners en nieuwe relevante projectvoorstellen voor zijn bedrijvennetwerk te vinden. Electronic Components and Systems for European Leadership Joint Undertaking (ECSEL JU) is het publiek-private partnership voor elektronische componenten en systemen, dat financieel bijdraagt aan research- en innovatieprojecten in dit domein.

Een aantal metrieken vormen de ruggengraat van het financiële model van een digitale business. Deze monitoren de efficiëntie en de impact van verbeteracties bij het streven naar een schaalbare en klantgerichte dienst. Op 19 april gaan we hier dieper op in tijdens de editie van de Agoria Academy 'How to build a Digital Business'.

Het groeiende aantal ouderen vormt een uitdaging voor onze maatschappij. Dankzij gebruiksvriendelijke technologieën zouden ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen. In het kader van het SMARTpro-VIS-traject zette Sirris drie demonstrators op die het potentieel van de combinatie van data uit verschillende bronnen tonen voor geavanceerde lokalisatie en het monitoren van activiteiten op basis van de technologische ontwikkelingen binnen het project.

Er zijn vandaag allerhande algoritmes beschikbaar in verschillende bibliotheken en toolkits voor data analytics. Als het op de keuze van een algoritme aankomt, is de vraag dus niet zozeer of er al een algoritme bestaat om uw probleem op te lossen, dan wel welk algoritme het best geschikt is voor het data science-probleem dat u wenst op te lossen. De volgende sessie van de EluciDATA mastercourse op 26 april focust op de keuze van het correcte algoritme voor een specifieke taak.