Denkt uw bedrijf er ook aan zijn aanbod aan te vullen met of om te vormen naar een digitale dienst? Wilt u een beter begrip opbouwen van wat dit allemaal inhoudt? Agoria Academy organiseert in samenwerking met Sirris 'How to build a digital business' op 23 oktober.

Data science kan bijzonder waardevol zijn voor de innovatie in verschillende domeinen, ook voor kmo's. De mastercourse van EluciDATA biedt een pragmatische en industriegerichte inleiding tot datagedreven innovatie. Tijdens een speciale interactieve, praktijkgerichte sessie op 18 september worden de deelnemers wegwijs gemaakt in het identificeren van het potentieel om een bijzondere bedrijfsuitdaging op een datagedreven manier op te lossen en in het bepalen van de opportuniteiten van data-innovatie voor hun specifieke zakelijke context.

Snelle groei vereist een degelijke omkadering. Dat is zeker het geval voor scale-ups en hun founder teams. Het management van een digitaal groeibedrijf kan ondersteuning vinden via een raad van bestuur of een adviesraad.

De vele jaren onderzoek samen met en ter ondersteuning van onze industrie resulteren nu in een nieuw initiatief van het Sirris Data Inovation-team: met al uw vragen en uitdagingen kunt u voortaan terecht in het Data and Artificial Intelligence Competence Lab. De kick-off vindt plaats op 17 september.

Sirris heeft een uiteenzetting gegeven over artificiële intelligentie en intellectuele eigendom, in duo met de onderneming BEA, tijdens de CFIB-Jaardagen in Lyon.

Op 25 juni stellen Sirris-expert Omar Mohout en Dado Van Peteghem hun boek 'Corporate Venturing' voor, over hoe groei te versnellen via samenwerking met startups.

De meeste draagbare technologieën vandaag op de markt zijn elektronische wearables waarvan de gebruikers zich bewust zijn dat ze ze dragen. Ook nieuwe toestellen zijn zelden voldoende onopvallend en comfortabel te dragen voor langere tijdspannes. Het CareWare-project maakt gebruik van elektronisch textiel om de stap te zetten naar volledig onopvallende draagbare oplossingen, geschikt voor toepassingen in gezondheidszorg en sport.

Bedrijven worden om de oren geslagen met termen als 'internet of things', ‘Industry 4.0’, ‘blockchain’ en ‘artificiële intelligentie’. Heel wat bedrijven zien dan ook door de bomen het bos niet meer. Daarom ontwikkelden Sirris en Agoria de Digital Journey Tracker. Tijdens een door Voka georganiseerd seminarie op 1 juni lichten we verschillende mogelijke digitaliseringstrajecten toe voor verschillende types van bedrijven.

Na een succesvolle eerste editie gewijd aan kunstmatige intelligentie, komt er een tweede editie van het Innoviris Team Up programma. Het onderwerp van de Team Up-bijeenkomst voor 2018 zal zijn 'Distributed and Decentralised Systems, the power of networks'. Het matchmaking event voor deze Team Up vindt plaats op 3 mei.

50 deelnemers, 11 coaches, 48 uur, 4 thema's, daar draait het van 20 tot 22 april om tijdens de eerste Belgische hackathon voor bouwbedrijven, georganiseerd door de Confederatie Bouw en WTCB. Het doel van dit initiatief? De digitaliseringuitdagingen van de bouwbedrijven en de uitdagingen rond de ontwikkeling van business-ICT aanpakken.