In een wereld waarin de informatie ons om de oren vliegt, kan datavisualisatie wonderen doen. In de webinar 'The power of data visualisation' leert u niet alleen de basics van datavisualisatie, maar ook hoe u deze toepast op uw real-world analyses. Neem deel en breng complexe data-inzichten voortaan glashelder over.

‘Cybersafe from Belgium’, het zou een nieuw sterk keurmerk kunnen worden voor digitale producten ontwikkeld in ons land. Cybersecurity is meer dan een kost, het is een opportuniteit die onze bedrijven nu kunnen grijpen. Ook - of zeker - kmo’s en startups. Ook u!

Dit is het vijfde artikel in een reeks blogs rond de verkeerssituatie in Brussel in tijden van Covid-19-beperkingen. Het haakt in op een recente uitspraak van viroloog Steven Van Gucht over het feit dat mensen zich opnieuw vaker verplaatsen en het mogelijke effect hiervan op het aantal Covid-19-besmettingen.

Scaleup Vlaanderen heeft een breed begeleidingsprogramma ontwikkeld voor innovatieve digitale scale-ups die aan de vooravond van een (internationale) groeiversnelling staan. Sirris, Agoria en imec's business accelerator imec.istart sloegen voor dit unieke programma de handen in elkaar. Dit vertaalt zich in een omvangrijk aanbod en programma voor de komende maanden.

Bent u van plan om met uw bedrijf een stap vooruit te zetten in cyberveiligheid? Dan zijn de cybersecurity-verbetertrajecten van VLAIO misschien iets voor u. De Vlaamse overheid wil zo een impuls geven aan de maturiteit in cybersecurity van de Vlaamse kmo’s. Ze lanceerde via het VLAIO een overheidsopdracht, bestemd voor dienstverleners die onze bedrijven op dit vlak kunnen adviseren en begeleiden.

Het Sirris Data and AI Competence Lab (EluciDATA Lab) start opnieuw haar mastercourse rond 'Data Innovation'. In een reeks pragmatische en industriegerichte sessies en webinars wordt dieper ingegaan op verschillende facetten die datagedreven innovatie mogelijk maken. We bijten de spits af met het webinar 'The importance of data exploration and hypothesis building' op 9 en 12 februari.

Het InsightProducts-project was bedoeld om bedrijven te helpen hun product- en dienstenaanbod te optimaliseren via het rendabel verzamelen en gebruiken van relevante en kwalitatieve productdata met het oog op digitale servitisatie. Hierna een kort overzicht van de belangrijkste projectresultaten.

Ondanks de grote concurrentie bij de oproep van VLAIO voor ICON-projecten rond AI, werden alle drie de ingediende voorstellen van Sirris geselecteerd voor financiering. Hierdoor zal Sirris de industrie verder kunnen blijven ondersteunen bij de aanpak van haar uitdagingen op het vlak van artificiële intelligentie.

'Shift security left' is een populair paradigma in de industriesector, dat makkelijk te begrijpen is maar bij de implementatie niet zo vanzelfsprekend lijkt. Voor de toepassing van deze stelling is meer dan alleen het gebruik van technologie nodig: het impliceert een verschuiving in de cultuur, een geïntegreerde benadering van de applicatiebeveiliging en een permanent leerproces. De meeste start-ups willen de theorie ervan wel overnemen, maar botsen op obstakels bij de praktische toepassing.