Hogere kwaliteit en competitiviteit dankzij flexibele automatisering

Hoe uw productie op een flexibele manier organiseren? Sirris, Agoria en UGent helpen u op weg via twee praktische workshops, op 16 november en 7 december.

Maakbedrijven moeten klantspecifieke producten met hoge kwaliteit kunnen leveren op zeer korte tijd en voor een globaal competitieve prijs. Hiervoor hebben ze een flexibel productieapparaat nodig dat aangestuurd en ondersteund wordt door gestroomlijnde processen. Een nieuwe generatie flexibele automatiseringstechnologieën is industrieel beschikbaar. Deze maken het mogelijk om kleine reeksen met korte doorlooptijden en hoge kwaliteitseisen zinvol, flexibel en kostenefficiënt te produceren.

Het inzetten van deze technologieën blijft bij heel wat maakbedrijven in Vlaanderen nog beperkt. Hierdoor hebben deze bedrijven het moeilijk om competitief te blijven. Daarom zetten Sirris, Agoria en UGent zich in om ook deze innovatievolgers de beschikbare automatiseringstechnologieën te laten inzetten waar zinvol.

Tijdens de twee workshops - in Kortrijk en in Antwerpen - krijgt u aan de hand van concrete presentatie en cases een overzicht van de huidige oplossingen die ter beschikking staan in flexibele automatisering. U maakt kennis met projecten over het inzetten van co-robots, het implementeren van flexibele systemen, sensoren, vision-systemen, IoT, AGV’s en vele andere technologieën.

Interesse? Lees meer over deze workshops in onze agenda!