Hoe vaak is elektronica de oorzaak van faling van uw producten?

Op 1 oktober 2015 startte het VIS-traject Inprovol. Het project onderzoekt en stelt richtlijnen op hoe u op een betrouwbare manier de levensduur van de in uw product geïntegreerde elektronica kan bepalen.

Voor het onderzoek zouden we graag een beroep doen op uw ervaringen als producent van intelligente producten:

  • Hebt u soms problemen met (vroegtijdig) falen van uw product ten gevolge van de ingebouwde elektronica?
  • Hebt u een zicht op wat de onderliggende oorzaken waren?

Wij bieden u graag de mogelijkheid om deze problemen te bespreken met de projectpartners van Inprovol. Hierdoor komt u te weten welke analyses, testen en ontwerptechnieken u kunnen helpen om dergelijke problemen aan te pakken en wij krijgen daarbij een beter zicht op welke problemen zich voordoen.

Indien u interesse hebt, neem dan contact op met een van onderstaande personen.

Inprovol is een samenwerking tussen Imec, KU Leuven en Sirris, met steun van de Vlaamse overheid.

Dienstverlening partners

Sirris ondersteunt u bij het in kaart brengen van de vereisten voor uw systeem, in dit geval de elektronica. Het detailleren van de optredende omgevingsomstandigheden laat toe het ontwerp van het systeem hierop optimaal af te stemmen.
Contact: Tania Drissen, Sirris, +32 498 91 93 24, tania.drissen@sirris.be

Imec biedt dienstverlening op het gebied van analyse van elektronica hardware faalwijzen (root-cause analyses). Daarnaast geeft imec ook ondersteuning in het betrouwbaar(der) maken van elektronische producten d.m.v. FMEA-risicoanalyses, levensduursimulaties en het aanbieden van diverse richtlijnen voor een optimale maakbaarheid, optimale testprogramma’s en bedrijfszekerheid.
Contact: Bart Vandevelde, imec, +32 473 69 41 57, bart.vandevelde@imec.be

De onderzoeksgroep ReMI van KU Leuven, Technologiecampus Oostende, biedt technische ondersteuning en dienstverlening met betrekking tot de realisatie en validatie van betrouwbare en veilige elektronische producten. De focus ligt hierbij op elektromagnetische compatibiliteit, levensduurtesten, Highly Accelerated Life Testen, ontwikkelen van betrouwbare embedded software-ontwerp en functionele veiligheid.
Contact: Davy Pissoort, KU Leuven Research Group ReMI - Reliability in Mechatronics & ICT, +32 50 40 59 17, davy.pissoort@kuleuven.be  

 

(Bron foto bovenaan : Flightglobal : Circuit-board solder crack cited in Indonesia AirAsia crash probe)