Hoe u een meester wordt in de kunst van feature engineering

Wilt u een dieper inzicht verwerven in hoe u betere resultaten kan bekomen bij data mining en machine learning? Meer te weten komen over het creatieve proces van feature engineering? Dan is dit uw kans, want Sirris organiseert opnieuw een sessie rond dit topic binnen de Mastercourse Data Innovation in februari 2018.

Wegens het succes van de vorige sessies rond feature engineering in 2017 hebben we besloten deze te herhalen en wel op 22 februari.

Feature engineering is het proces dat erin bestaat relevante, informatieve en onderscheidende eigenschappen uit uw data te extraheren en te selecteren, die dan vervolgens als input voor een intelligent algoritme kunnen worden gebruikt. Omdat de kwaliteit van deze eigenschappen in grote mate de kwaliteit van de resultaten beïnvloedt, is feature engineering een van de belangrijkste elementen voor een geslaagde toepassing van machine learning. Hoewel het een creatief en arbeidsintensief proces is, kan een beter inzicht in de methodologie, de knepen van het vak en de meest voorkomende valkuilen, u al een heel stuk op weg helpen.

Meer over de kunst van feature engineering kunt u lezen in deze eerder verschenen blogpost.

Schrijf u in voor onze volgende trainingssessie rond feature engineering op 22 februari 2018 in Brussel. Tijdens deze sessie gaan we uitvoerig in op de achterliggende methodologie, inclusief diverse methodes voor feature construction, selection, normalisation, enz.