Hoe met slimme, geconnecteerde producten waarde creëren voor mijn bedrijf?

Hoewel slimme technologie steeds toegankelijker wordt, is de stap naar een slim, geconnecteerd product voor veel kmo's nog onbekend terrein. Hoe begin ik er aan? Welke waarde kan ik hiermee realiseren? Wat is de impact op mijn product? Sirris komt u hierin tegemoet!

Recente ontwikkelingen in connectiviteit, laag verbruik en cloud-applicaties bieden een waaier aan nieuwe mogelijkheden om functionaliteiten en diensten toe te voegen aan producten. Voorlopers brengen dit vandaag al in de praktijk, maar voor veel kmo's blijft de stap vaak (te) groot. Daarom zet Sirris een Europees Cornet-project op, samen met Fraunhofer-IEM. Het doel van dit project is kmo’s die een stap naar slimmere producten zetten, ondersteunen in een vroege fase van hun productontwikkeling. We willen bedrijven helpen met een concrete aanpak, met een starterkit om zelf te experimenteren en met verschillende demonstratoren. Dit moet hen toelaten om opportuniteiten te verkennen, hun eigen slimme productstrategie te bepalen en drempels weg te nemen naar de ontwikkeling van hun eigen slim product.

Sirris zal in dit project samenwerken met een gebruikersgroep van productenbouwers van bijvoorbeeld (elektro-)mechanische producten, (industriële) apparatuur, (gebruiks-)machines. Deze bedrijven kunnen het project mee sturen en zullen directe toegang hebben tot de resultaten van het project.

Wil je een beter inzicht in het potentieel van slimme technologie en connectiviteit voor jouw product? Worstel je met de vertaling van een slim productidee naar technologische keuzes?  Neem contact op met ons en we bekijken samen wat het project voor jouw bedrijf kan betekenen.