Hoe en waarom staalconstructies beschermen tegen corrosie

Uit een recente enquête is gebleken dat corrosie en bescherming tegen corrosie bij vele bedrijven en constructeurs zeer belangrijke thema's zijn. Daarom organiseren Sirris, BIL en VOM op 26 oktober de studienamiddag ‘Bescherming van staalconstructies tegen corrosie’. De bijdrage van BIL gaat dieper in op het waarom van bescherming.

Tijdens de studienamiddag, die plaatsvindt in het kader van het project 'Innoveren voor metaalconstructiebedrijven' (InnovoM), vertelt Jens Conderaerts van het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) waarom bescherming tegen corrosie bij staalconstructies nodig is.

Bescherming van staalconstructies tegen corrosie is nodig om de functionaliteit van het systeem op lange termijn te behouden. Om de redenen van deze corrosiebescherming beter te begrijpen, zullen de belangrijkste corrosiefenomenen die bij staalconstructies voorkomen worden besproken. Aandacht gaat bijgevolg vooral naar atmosferische corrosie, maar ook andere vormen van corrosie worden onder de aandacht gebracht. Aangezien koolstofstaal het meest courante constructiemateriaal is, zal de focus liggen op corrosie van staal. Niettemin worden ook kort mogelijke corrosieproblemen van roestvast staal en aluminium aangehaald.

Meer weten over deze studienamiddag? Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u in onze agenda!

Tags: