Hoe economische en ecologische uitdagingen in verlichtingsindustrie tackelen?

Hoe moet de lichtindustrie in de toekomst omgaan met de slinkende materiaalbronnen? En hoe kan je de waarde van je bedrijf verhogen? Op 11 februari 2015 organiseert Sirris een workshop rond  best practices in de verlichtingsindustrie die alvast licht in de duisternis brengt: cases, strategieontwikkelingsmethoden en eco-innovatieve opportuniteiten zullen uw inzichten in en activiteiten rond eco-innovatie zeker uitbreiden.

Verlichting en led-verlichting in het bijzonder wordt steeds meer geïntegreerd in verschillende producten. De verlichtingsindustrie evolueert ondertussen naar duurzamere verlichtingsoplossingen met innovatieve producten en diensten die een antwoord bieden op uitdagingen zoals het groeiende materialentekort en succesvolle bedrijfsopportuniteiten. Het Europees onderzoeksproject CycLED speelt hierop in en onderzoekt bedrijfsopportuniteiten, met een focus op ledtechnologieën.

Tijdens de workshop ‘How to truly eco-innovate in the lighting industry?’, georganiseerd door Sirris en cycLED partners, worden een set van tools, methodes en strategieën geïntroduceerd die u toelaten waarde te capteren met energie- en materiaalefficiënte verlichtingstoepassingen. De sessies belichten cases, strategieontwikkelingsmethoden en eco-innovatieve opportuniteiten die u een platform aanreiken voor interactie en zo uw inzichten in en activiteiten rond eco-innovatie zullen uitbreiden.

Aan bod komen een framework voor eco-innovatie in de verlichtingssector, een demonstrator met cases en getuigenissen van zowel kmo’s als grote ondernemingen, praktische eco-innovatietools voor ontwerp van product en dienstverlening en methoden om jouw barrières rond eco-innovatie te overkomen.

De workshop richt zich naar bedrijven binnen de EU die actief zijn in de verlichtingssector: ontwerpers, fabrikanten, installateurs, onderhouds- en dienstverleners, end-of-life-pre-processers en recyclagebedrijven en al wie zijn marktpotentieel wilt vergroten via het opstarten, uitbreiden en vergroten van eco-innovatieve initiatieven waarin (led)-verlichting een rol spelen.

Laat u inspireren en kom op 11 februari naar Brussel!

Klik hier voor alle praktische info, programma en inschrijving!