Hoe de levensduur van elektronica in slimme producten bepalen

Heeft u als fabrikant soms problemen met vroegtijdig falen van uw product en is de ingebouwde elektronica hiervan de oorzaak? Wilt u zicht krijgen op wat de oorzaak van dergelijk falen is? Sirris kan u hierbij helpen.

We zorgen ervoor dat u te weten komt welke analyses, testen en ontwerptechnieken u kunnen helpen om problemen met vroegtijdig falende elektronica aan te pakken. Dit binnen een aanpak die ontwikkeld werd met cEDM (onderdeel van imec) en KU Leuven.

In 2015 stapte Sirris mee in het project InProVol (INtelligente PROducten met VOorspelbare Levensduur). Het project beoogt een gestructureerd en doordacht ontwikkelingstraject van de elektronica die we terugvinden in 'intelligente' producten. Het reikt een methodologie aan waarmee fabrikanten de levensduur van elektronica kunnen verifiëren. Producten met geïntegreerde elektronica worden hierdoor betrouwbaarder en gaan veel langer mee, wat een competitief voordeel biedt. Projectpartner cEDM ontwikkelde hiervoor enkele technieken die gebaseerd zijn op falingsmechanismen.

Informeer u via webinars & webcasts

Om bedrijven te informeren worden binnen het project verschillende webinars georganiseerd, waarvan er al twee plaatsgevonden hebben en een derde - rond 'Virtual testing of thermal-mechanical reliability of electronic systems' - gepland staat op 6 april.

Heeft u één van de voorgaande webinars gemist? Geen nood, deze zullen op termijn ook online beschikbaar zijn. De webcast van de eerste, die plaatsvond op 12 januari, met als topic 'How FMEA can improve the reliability of your product', kunt u hier volgen (mits registratie). Tijdens dit webinar legt Riet Labie van imec uit hoe de FMEA-methode (Failure Mode and Effect Analysis) toe te passen op een PBA (Printed Board Assembly).

Binnenkort kunt u ook het webinar rond CE-markering, dat plaatsvond op 2 februari online bekijken.

Meer weten over dit project en hoe wij u verder kunnen helpen? Neem zeker contact met ons op!

Dit project kwam tot stand dankzij de steun van VLAIO.