Het potentieel van intelligente systemen voor de kunststofindustrie onderzocht

Vandaag zijn intelligente systemen niet meer weg te denken uit onze leefomgeving. Om de mogelijkheden ervan specifiek voor de kunststofsector te onderzoeken, voerde Flanders’ PlasticVision een haalbaarheidsstudie uit in samenwerking met Sirris en imec/CMST. Op 16 oktober worden de resultaten voorgesteld aan het grote publiek.

Er bestaan verschillende definities voor slimme, intelligente of smart systemen. Algemeen kunnen we aannemen dat een slim product reageert op een signaal dat het krijgt vanuit zichzelf, de gebruiker, zijn omgeving of zijn ecosysteem. Ook voor kunststofproducten zijn er vele opportuniteiten om ze intelligenter te maken of ze deel te laten uitmaken van een intelligent systeem. Om te verkennen wat de mogelijkheden zijn specifiek voor de kunststofsector, heeft Flanders’ PlasticVision een haalbaarheidsstudie uitgevoerd in samenwerking met Sirris en imec/CMST.

Met dit slotevent wordt de vergaarde kennis beschikbaar gesteld voor een breed publiek, als inspiratiebron om producten intelligenter te maken. De deelnemers van het event ontvangen bovendien een gratis exemplaar van de publicatie van Flanders’ PlasticVision met de resultaten van de uitgevoerde studie naar het potentieel van intelligente systemen voor de kunststofindustrie.

Het event vindt plaats bij Sirris in Heverlee. Voorafgaand kan het Sirris Leuven-Gent Composites Application Lab (SLC-Lab) bezocht worden.

Het programma, meer praktische info en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier.

Tags: