Het High Performance Cutting Congres in 5 trends

Eind mei blies de verspanende industrie verzamelen voor het 7de High Performance Cutting Congres in het Duitse Chemnitz. Het was een bijzonder drukke editie, met bijna 260 presentaties. Uiteraard tekende ook Sirris present. Om eigen werk voor te stellen én nieuwe trends te spotten.

Het High Performance Cutting Congres werd georganiseerd door het Fraunhofer IWU (Institute for Machine Tools and Forming Technology), een befaamde onderzoeksinstelling gespecialiseerd in productie- en omvormtechnologie. Traditioneel geeft dit event een uitstekend overzicht van de recentste innovaties in de verspanende industrie en technologie.

Trend 1: verspanen met cryogene koeling

Bij het verspanen van composieten en titaan lopen de temperaturen bijzonder hoog op, waardoor het gereedschap nog moeilijk te koelen valt met klassieke emulsies. De bewerkingstools zijn binnen de kortste keren afgesleten.

Vandaar het grote succes van cryogene koeling met vloeibare CO2 of N2. Door deze nieuwe techniek verslijt het gereedschap veel minder snel. Sandvik, ’s werelds grootste leverancier van tools voor metaalbewerking, kon de standtijd van zijn materiaal zelfs verdrievoudigen dankzij de nieuwe koeltechniek.

Trend 2: ontwerp van functionele oppervlakken

Een ander hot topic is het designen van functionele oppervlakken. Zo onderzoeken wetenschappers en ingenieurs momenteel volop hoe ze de wrijvingscoëfficiënten van oppervlakken kunnen optimaliseren. Tijdens het congres lichtten ze hun aanpak toe.

Trend 3: datagedreven verspaning

Voorts loopt heel wat research naar hoe het verspaningsproces kan worden aangestuurd met empirische en theoretische data.

Een van de bedrijven die al volop informatie over de productie capteert en gebruikt om de processen te verbeteren en continu op te volgen, is Volkswagen. Bijvoorbeeld in hun indrukwekkende motorenfabriek in Chemnitz, waar drie- en viercilinderbenzinemotoren gemaakt worden voor Skoda, VW en Seat. De fabriek hecht daarnaast veel belang aan het menselijke aspect. Arbeiders spelen er een cruciale, weldoordachte rol in het productieproces en worden bijgestaan door innovatieve technologie.

Trend 4: fast prototyping

Ook wijzelf oogstten succes met enkele nieuwe technieken. Zo demonstreerden we hoe onze precisiefreesmachine in een sneltempo een prototype van een tandwiel maakt. Doorgaans neemt dat 12 weken in beslag. Bij ons was de klus in 24 uur geklaard.

Trend 5: geïntegreerd laserharden

Verder presenteerden we de eerste resultaten van ons onderzoek naar geïntegreerd laserharden. We maakten een spuitmond veel harder dan wat met conventionele technieken mogelijk is, in nauwelijks enkele seconden.

Meer weten?

Houd dan zeker onze blog en Techniline in het oog.