Het Belgische startup-landschap, nu ook in boekvorm

Startups blijken de bedrijfsvorm van vandaag te zijn, een blijvend fenomeen, voorbij de hype van het moment. Omar Mohout, expert bij de afdeling Software Engineering & ICT van Sirris, brengt nu een boek uit dat inkijk geeft in deze manier van zaken doen en biedt u een uitgebreid overzicht van het startup-landschap in ons land. 

Omar: "Het lijdt weinig twijfel dat de maatschappij door een grote transformatie gaat, gedreven door digitalisering. Startups spelen hierin een hoofdrol. Of we het nu willen of niet, je kunt niet meer om startups heen. Ze zijn met voorsprong de kenmerkende bedrijfsvorm van dit tijdperk waarin smartphones en tablets domineren. Door de hype die momenteel over startups hangt, lijkt het een tijdelijk fenomeen waarvan sommigen hopen dat het wel zal overwaaien. Maar is dat wel zo of blijven ze de traditionele bedrijfsmodellen ondermijnen aan de lopende band? " 

Dit boek ontsluiert de boeiende wereld van startups en geeft een uitgebreid overzicht van het landschap in België. Het geeft een antwoord op wat startups nu precies zijn en waar ze vandaan komen. 

Dit boek is niet alleen bestemd voor iedereen die te maken heeft met of geïnteresseerd is in startups, maar ook voor al wie wil weten in welke richting de economie evolueert. Het neemt de lezer mee op een tocht van verwondering en beleving. Het geeft een antwoord op de vraag waarom startups overal te vinden zijn dat het wel een nieuwe gold rush lijkt, wat er achter het door de ene bewonderde en door andere gevreesde concept schuilgaat, waarom er eenhoorns rondlopen in deze fantasiewereld en waarom deze nieuwe helden eeuwig jong lijken te blijven. 

Het boek 'Het Belgische startup landschap' zal verkrijgbaar zijn vanaf 15 december. Klik hier om het boek te bestellen.