Het beeld van Omar Mohout over de huidige tech startup-wereld

Nu banken en overheid zich bewust geworden zijn van het potentieel van Belgische start-ups, en ook tot actie overgaan, wordt pas echt duidelijk dat er een waar startup-ecosysteem momenteel in ontwikkeling is. In een artikel van de maarteditie van het financieel-economische magazine Trends geeft onder meer Omar Mohout, expert bij de ICT-afdeling van Sirris, zijn visie op de huidige stand van zaken.

In 2014 haalden de Belgische start-ups samen 64 miljoen euro aan kapitaal op. Een bedrag waar overheid noch (groot)banken naast konden kijken en reactie kon dan ook niet uitblijven. De banken door een na een binnen te treden in de wereld van crowdfunding, accelerators, incubators en andere vormen van investeringsfondsen. Deze stap door de banken is volgens Omar Mohout een goede zaak voor het start-up-ecosysteem.

Ook op politiek vlak is verandering op komst: het kabinet van Minister van Digitale Agenda De Croo brengt de Belgische bedrijven in kaart en stelde een eerste versie van een digitale agenda voor op de Tech Startup Day 2015, om aan de verzuchtingen van de sector tegemoet te komen.

Lees hier het volledige artikel 'ICT-starterswereld schakelt versnelling hoger.'